IMAO JE PROBLEM: Sferopulos otkrio zašto nije igrao Nedović

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Dec.2023, 22:47

IMAO JE PROBLEM: Sferopulos otkrio zašto nije igrao Nedović

Crveno-beli upisali deveti trijumf u regionalnom takmičenju.

Trener Crvene zvezde Janis Sferopulos izneo je utiske posle pobede nad Cibonom (84:56). 

Crveno-beli su ubedljivo savladali hrvatski tim u desetom kolu Evrolige.

- Imali smo veoma dobru igru i koncentraciju. Defanzivno je bila jedna od najboljih utakmica. Bili smo fokusirani. Napadački smo nekada prodali prelako loptu. Nismo bili previše strpljivi, ali je generalno bila dobra >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << utakmica. Bilo je dobro to što smo podelili minutažu igračima. Neki su odmorili, neki su više igrali. U globalu je utakmica kakvu smo hteli da igramo. Ovako moramo nastaviti, koncentrisano - počinje Sferopulos.

Bek Nemanja Nedović je propustio ovaj meč, a Grk je otkrio zašto je to tako bilo.

- Dobro je, imao je mali problem sa povredom kolena. Mogao je da igra, ali nismo hteli da se to pogorša. Ostavili smo ga da se odmori - dodaje grčki strateg.

Sferopulos je objasnio zašto je važno da se svaka utakmica igra sa visokim nivoom koncentracije.

- Zato što na taj način gradimo svoj mentalitet i dobre navike. Da bismo doveli igru na naredni nivo bitno je da igramo sve vreme jako kvalitetno bez obzira na razliku i protivnika. Moramo igrati na isti način. Moramo biti ozbiljni, profesionalni i to svaki put. Tako ćemo graditi konstantnost, navike i pobednički mentalitet - dodaje Sferopulos.

- U Evroligi i u globalu igrati veliki broj mečeva u sezoni. Ekipa koja ima duži roster je u prednosti, možete nadoknaditi nedostatke i povrede. Svi imaju povrede u toku sezone. Najvažnije je da imate tim koji može da igra i dobija utakmice kada roster nije kompletan. Nakon što se svi vrate onda imate stabilnost performansa. Trenutno gradimo tu stabilnost performansa zato što imamo povrede. Lazić se vratio i drago mi je zbog toga. Još uvek nije u najboljem ritmu, gradi to tokom utakmica i želimo da dovedemo ceo tim do zadovoljavajućeg nivoa igre. To nam je primarni cilj - zaključio je Zvezdin strateg.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.