Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Sep.2023, 08:41

"IGRAĆEMO SA DRUGIM TIMOM": Gvardiola se ŽALIO pred meč sa Zvezdom!

Povrede kasapa "Građane"...

Ekipa Mančester sitija odlično je startovala u Premijer ligi, nižu se pobede, a poslednja je bila nad timom Vest Hema, rezultatom 3:1. Naravno, trener "Građana" Pep Gvardiola je bio zadovoljan pobedom svog tima, međutim i te  kako postoje brige kod njega pred duel u Ligi šampiona protiv Crvene zvezde (utorak, 21.00).

Gvardiola se požalio da zbog povreda i odlazaka brojnih igrača sada ima smanjen igrački kadar i da mu to pravi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ozbiljne glavobolje.

Pomenuo je odlaske Rijada Mahreza i Ilkaja Gundogana i zahvalio se svima što su uspeli da zadrže Kajla Vokera i Bernarda Silvu, pošto u ovom trenutku ne bi znao šta bi bez njih. "Oni su vrlo važne figure u našoj svlačionici, imaju jake ličnosti i zato su nezamenljivi iz mnogo aspekata. Potrebno je dve-tri godine da se zamene takvi igrači, potrebno je dosta vremena i zato je važno što smo ih zadržali, zbog toga sam srećan, ali...", počeo je Gvardiola.

- Manje igrača na klupi je problem. Kada imate mnogo povreda, problem nije samo danas, nego sutra ili za tri-četiri-pet utakmice. Žao mi je, biće utakmica gde ćemo morati da igramo sa igračima 'drugog tima' jer ne smemo da rizikujemo povrede glavnih igrača. Kevin de Brujne i Džon Stouns su i dalje povređeni, za Kovačića i Griliša još ne znam šta se dešava - kazao je Gvardiola i potom dodao:

- Ne znam koliko dugo će biti van tima... Mislim da neće biti spremni za Crvenu zvezdu, videćemo još, korak po korak.

Španski stručnjake je ukazao i na problem o kome se sve više priča, a to su obaveze u reprezentativnom dresu koje dodatno umaraju igrače, tako da su Hulijan Alvarez i Ederson došli umorni iz Južne Amerike, a taj umor se prenese i na teren tako da ne mogu da pruže maksimum.

- Pogledajte koliko povreda svi imaju, pogledajte samo Alvareza iz Vest Hema, morao je da izađe posle 15-20 minuta u drugom poluvremenu? Došao je iz Amerike, putovao 12-13 sati, pa tu je džet leg... Ne tretiramo igrače na dobar način, mi smo odgovorni za sve ono što im se događa - naglasio je Gvardiola problem o kom treba da se priča u budućnosti i time je nagovestio da će i sam odmarati svoje igrače.

Videćemo šta to znači za meč prvog kola grupne faze Lige šampiona protiv Crvene zvezde (utorak, 21.00) i koliko će se tim razlikovati od onoga što smo videli protiv Vest Hema za vikend: Ederson - Voker, Akanđi, Dijaš, Gvardiol - Rodri, Silva, Foden, Alvarez, Doku i Holand.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.