IAKO JE NEIZVESNO KAD ĆE PONOVO NA TEREN: Zbog Nadala se menjaju pravila

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jun.2023, 11:04

IAKO JE NEIZVESNO KAD ĆE PONOVO NA TEREN: Zbog Nadala se menjaju pravila

Španac više od šest meseci na bolovanju.

Godina je počela loše za Rafaela Nadala, a nastavila se još gore. Čuveni Španac završio je već na startu Australijan Open, a onda je zbog povreda hod po mukama. Propustio je Rolan Garos, propustiće Vimbldon... Pitanje je da li će ove sezone uopšte igrtati, a sada se postavlja pitanje da li će biti učesnik Olimpijskih igara koje se sledeće godine održavaju u Parizu.

Naime, Nadal nije igrao za reprezentaciju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Španije na poslednja dva Dejvis kup susreta i zbog toga nema pravo da nastupa na Olimpijskim igrama 2024. godine. Zbog toga je pokrenuta već inicijativa da se pravila promene.

Španac je najavio da će mu naredna sezona biti poslednja u karijeri, pa mnogi uveliko lobiraju da mu se omogući nastup na OI u Parizu.

Rafael Nadal hopes of retiring at Paris 2024 Olympics set to be scuppered by ITF rules https://t.co/BesqcDUJI9

— Moana (@Moana125) June 19, 2023

Predsednik teniskog saveza Nemačke i kandidat za predsednika Međunarodne teniske federacije (ITF) Ditlof von Arnim apelovao je na MOK da promeni pravila zbog Nadala.

- Takva su pravila, ali zašto otežavamo situaciju i pravimo problem igračima? Rafa želi da igra u Parizu, hajde da mu to olakšamo, moramo da promenimo pravila. Nisam u Olimpijskom komitetu, ali bi trebalo da razgovaramo o tome - kaže on i dodaje:

- Ukoliko postoji mogućnost, uradio bih to, takođe bih dodao i da igrači treba da dobiju poene sa Olimpijskih igara. Treba da gledamo kako da im pomognemo, ne da stavljamo prepreke pred njih. Pustite ih da igraju, treba da budemo njihova podrška.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.