IAAF šalje donaciju AS Srbije

Izvor: Sportski Žurnal, 02.Avg.2011, 16:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IAAF šalje donaciju AS Srbije

Atletski savez Srbije dobiće prvu pošiljku atletskih rekvizita za najmlađe, poklon Međunarodne atletske federacije (IAAF), rekao je Tanjugu generalni sekretar ASS Slobodan Branković.
Radi se o projektu koji IAAF promoviše već desetak godina širom sveta pod nazivom „Dečja atletika” i čiji je cilj da se koja su krenula u školu približi atletika – naveo je Branković i dodao da je to rezultat razgovora sa predsednikom IAAF–a Laminom Dijakom, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << na temu razvoja školske atletike i finansijske podrške izgradnji atletske dvorane u Srbiji.

Branković je izrazio nadu da će predstavnici Saveza od jeseni obići desetak, možda i dvadeset osnovnih škola i podeliti ove komplete:
Obezbedićemo finansijska sredstva za nabavku ovih rekvizita i na taj način atletiku vraćamo u škole. Jer, osnova fizičke kulture su upravo atletika, gimnastika i plivanje. Zdravlje jedne nacije ogleda se u kvalitetu i bavljenju atletikom.
On je rekao da je sa Ministarstvom prosvete inicirana izgradnja atletskih staza u osnovnim školama u Smederevu, Vranju i u Pazovi. Trebalo je i u Nišu, ali se zbog nedostatka zemljišta odustalo od tog plana.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.