I srpski ministar trči Atinski maraton

Izvor: Mondo, 10.Nov.2018, 00:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I srpski ministar trči Atinski maraton

Ministar finansija Srbije Siniša Mali prvi put odlučio da se oproba u najtežoj atletskoj disciplini - trci na 42,5 kilometra. "Cilj mi je da ga završim", rekao on za MONDO.

Foto: MN Press Siniša Mali na polumaratonskoj trci u Beogradu

Atinski aerodrom u petak u ranim popodnevnim časovima. Na čekanju za prtljag i ministar finansija Srbije Siniša Mali.

Doleteo je u Atinu da trči maraton! Prvi put u životu odlučio je da se oproba u najtežoj atletskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << disciplini i to na istorijskoj i verovatno najtežoj trasi.

"Da li sam spreman neću znati dok ne izađem na maratonsku stazu. Znate kako, oduvek sam se bavio sportom i voleo sam razne izazove, u životu generalno i profesionalno. Ovo je veliki izazov za mene, 42 kilometra prvi put, dakle, nikada nisam trčao više od polumaratona što je 21 kilometar. Ali, kažem, čovek postavi sebi neke ciljeve, pokuša da ih ostvari, nadam se da ću ovaj cilj ostvariti. Vreme nije važno, važno je da dođem do cilja", rekao je Mali za MONDO.

Zašto ste izabrali baš Atinu za ovaj izazov?

"Blizu je Beogradu. Ja sam, kao što znate, u pravljenju budžeta za 2019. godinu i ova dva dana koja sam se izvukao iz tog procesa su veliki plus za mene, tako da blizu je. 42 kilometra od tog grada Maratona, do Atine, videćemo u nedelju, ali nadam se dobrom rezultatu", odgovorio je doskorašnji gradonačelnik Beograda.

Imao je poruku za sve da se bave sportom i da sebi postavljaju ciljeve i izazove kako bi svaki dan pokušali da prevaziđu sebe.

Kako ste se prirpemali za maraton - specijalna ishrana, treninzi?

"Nema toga, nema specijalne ishrane, nažalost, pošto je meni ishrana veoma neredovna i veoma nekvalitetna. Takav mi je, jednostavno, stil života. Ali, trčkarao sam povremeno, koliko su mi obaveze dozvoljavale. Ali, znate... sve je u glavi. Mislim da ću iz glave uspeti da istrčim 42 kilometra, verujem u sebe, ne bih ni bio ovde. Sve je u tom izazovu. Oduvek sam voleo izazove, gledaću i ovaj izazov da savladam", rekao je Mali koji je sebi zacrtao da maratonsku trasu pređe za 5 sati.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.