Izvor: RTS, 06.Jul.2022, 14:38

I rukometaši bronzani u Oranu, Srbija završila Mediteranske igre sa 31 medaljom

Rukometaši Srbije osvojili su bronzanu medalju na Mediteranskim igrama u Oranu, pošto su u meču za treće mesto savladali Severnu Makedoniju 34:29. Na taj način srpski sportisti završili su učešće na Igrama u Alžiru, a medalja rukometaša je ukupno 31.
Srbija je u Oranu osvojila 13 zlatnih odličja, sedam srebrnih i 11 bronzanih medalja.

"Orlovi" su do odličja u rukometu došli nekoliko sati nakon koleginica, koje su u borbi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << za treću poziciju savladale Portugaliju.
Što se tiče ove utakmice, Severna Makedonije je bolje započela utakmicu i sredinom prvog poluvremena imala prednost od tri gola (8:5).
Međutim, naša selekcija se ubrzo vraća u pravi kolosek, pa do 22. minuta dolazi do 10:10, a zatim do isteka poluvremena diktira tempo utakmice i na odmor odlazi vođstvom 15:13.
Zamah koji su izabranici Tonija Đerone uhvatili preneli su i u drugi deo utakmice pa su se golovi samo ređali, a kako je utakmica odmicala prednost je rasla. "Orlovi" su do 50. minuta stigli do maksimalne prednosti od sedam golova i rutinski priveli utakmicu kraju.
Najefikasniji u našoj selekciji bio je Vukašin Vorkapić sa šest postignutih golova, dok su se Marko Milosavljević i Miloš Grozdanić po pet puta upisali u strelce.
Medalja rukometne reprezentacije dodatno dobija na značaju jer je selektor Toni Đerona na takmičenje poveo kombinovani tim sa čak deset igrača iz domaće lige.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

RUKOMETAŠI: Osvojili bronzu i 31. medalju na Mediteranskim igrama

Izvor: DobreVesti.rs, 06.Jul.2022

Rukometaši Srbije osvojili su bronzu i ukupno 31. medalju za #TeamSerbia na Mediteranskim igrama u Oranu.. .  . Stavljena je tačka na nastup našeg Tima na XIX Mediteranskim igrama Oran 2022. Sportisti Srbije završili su takmičenja na ovim Igrama na najbolji mogući način – osvajanjem još...

Nastavak na DobreVesti.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.