I domaćini i šampioni!

Izvor: Mondo, 04.Jul.2016, 09:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I domaćini i šampioni!

Naši odbojkaši imaće veoma težak posao na Fajnal-siks turniru Svetske lige u Poljskoj.

Domaćin i branilac titule.

To su protivnici "orlovima" na završnici Svetske lige u odbojci!

Naša reprezentacija će na finalnom turniru, Fajnal-siksu, igrati u Grupi K sa Poljskom i Francuskom, saopštio je danas Odbojkaški savez Srbije.

Srbija je, posle tri vikenda, odnosno devet odigranih utakmica, zauzela treće mesto na ukupnoj tabeli prve divizije >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Svetske lige.

Foto: worldleague.2016.fivb.com

U Grupi J će igrati Brazil, SAD i Italija.

Srbija će prvi meč u Krakovu odigrati drugog dana takmičenja, 14. jula, protiv Poljske, dok će dan kasnije igrati protiv Francuske, koja je prošle godine pobedila Srbiju u finalu i osvojila prvo zlato.

I Poljaci imaju jedno zlato, iz 2012. godine, dok je Srbija ubedljivo najbolja reprezentacija koja nikada nije osvojila Svetsku ligu sa pet srebrnih i tri bronzane medalje.

Foto: worldleague.2016.fivb.com

Po broju osvojenih medalja, Srbija je na petom mestu večne liste iza Brazila, Italije, Rusije i Kube.

Plasman u polufinale izboriće po dve selekcije iz obe grupe.

Završni turnir prve divizije Svetske lige igraće se od 13. do 17. jula u Krakovu.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.