Izvor: MozzartSport.com, 01.Dec.2021, 15:36

I desetkovan je prejak: PSŽ slavi titulu jesenjeg prvaka bez Nejmara

Kompletno 16. kolo prvenstva Francuske na programu je danas

Francuska Liga 1 nudi kompletno 16. kolo sredinom nedelje. Pari Sen Žermen dočekuje trećeplasiranu Nicu. Ostali konkurenti će želeti da iskoriste očekivanu pobedu favorita da poboljšaju svoju poziciju. Marselj igra u Nantu. Lans će se predstaviti u Klermonu. Drugoplasirani Ren gostuje poslednjem šampionu Lilu, kome ne ide baš najbolje. Lion dočekuje Rems.

Utakmica između aktuelnog lidera PSŽ-a >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << i trećeplasirane Nice može se opisati kao derbi runde. Domaći će morati da se izbore sa jednom velikom neprijatnošću, ne samo na kratko, već bar do kraja godine, jer će im nedostajati Nejmar usled povrede. Strateg Svetaca Maurisio Poketino pokušao je da ne paniči posle ove loše vesti. Povređeni ligamenti u skočnom zglobu razlog su zdravstvenih tegoba brazilskog napadača, koji nije mogao da završi poslednji meč sa Sent Etjenom.

"Uvek je tužno videti takvog igrača nedeljama van igre. Kao trener uvek moram da tražim rešenje. Jasno je da niko ne može u potpunosti da ga zameni, jer je nezamenljiv. Zato ćemo pokušati da nađemo alternativu za njega", istakao je Poketino.

21.00: (1,50) PSŽ (4,60) Nica (7,00)

Pari Sen Žermen posle 15 odigranih kola prvenstva Francuske ima ogromnih 12 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Ren, ali Parižani od početka sezone imaju dosta problema s povredama. Erera, Vajnaldum i Draksler i dalje su van stroja, a pitanje je da li će se u igru umešati sveže izabrani najbolji igrač planete Lionel Mesi, kao i Paredes, koji imaju stomačne tegobe. Sa druge strane, Verati i Ikardi bi trebalo da budu dostupni. Inače, ne očekuje se ni igranje Serhija Ramosa, odlukom Poketina.

----------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

----------------------

PSŽ je samo na korak do dodele svojevrsne titule jesenjeg šampiona. Ako bar izvuče nerešeno, niko mu neće oduzeti prvu poziciju do božićnih praznika.

"Slažem se da je Kristof Galtije odličan trener. I bio je najbolji prošle sezone", pohvalio je protivnika Poketino.

Gosti igraju dosta nestabilno proteklih nedelja, vezali su dva poraza kod kuće od Monpeljea i Meca (oba puta po 0:1), ali zato imaju i dve vezane pobede na strani nad Anžeom (2:1) i Klermonom (2:1). Nica je umela da bude neugodna na Parku prinčeva poslednjih godina, u par navrata je uspevala da otkine dva boda snažnom rivalu, ali je pitanje da li sada ima snage za tako nešto.

Gostujući šef struke, koji je prošle godine odveo Lil do titule šampiona, trenutno odlično ispunjava svoju misiju tokom novog angažmana na jugu Francuske. Sada će mu nedostajati Rosario, Bambu i Gesan, dok mu je na raspolaganju Atala, koji je spreman posle problema sa mišićima.

--------------------------------

Sve utakmice francuske Lige 1 možete da gledate uživo na portalu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

---------------------------------

Poslednji put kada je Nica izgubila bilo je to protiv Meta za vikend. A Galtije nije mogao da bude zadovoljan.

"Prilično loše. Otežali smo situaciju. Napravili smo veliku grešku. U borbi sa tako fizički spremnim protivnikom najgore je gubiti na poluvremenu. Morate da rizikujete i da se suočite sa kontrama", ocenio je Galtije.

PSŽ igra besprekorno na svom terenu ove sezone, ostvario je svih devet pobeda u Parizu, od čega sedam u prvenstvu i dve u Ligi šampiona, uz gol-razliku 24:8. Nica očigledno ima problema sa pritiskom na svom stadionu, pa dosta opuštenije igra u gostima, gde ima pet pobeda na sedam utakmica.

LIGA 1 - 16. KOLO

Sreda

19.00: (3,35) Anže (3,10) Monako (2,45)

19.00: (1,95) Brest (3,60) Sent Etjen (4,20)

19.00: (2,65) Mec (3,25) Monpelje (2,90)

19.00: (1,80) Strazbur (3,70) Bordo (5,00)

19.00: (2,35) Troa (3,15) Lorijan (3,50)

21.00: (3,10) Klermon (3,35) Lans (2,45)

21.00: (3,35) Nant (3,30) Marselj (2,35)

21.00: (1,57) Lion (4,10) Rems (6,75)

21.00: (1,50) PSŽ (4,60) Nica (7,00)

21.00: (1,98) Ren (3,50) Lil (4,20)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.