I am the boss

Izvor: MozzartSport.com, 11.Dec.2016, 11:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I am the boss

Zinedin Zidan oborio rekord kluba - Real Madrid neporažen na 35 utakmica zaredom!

Istorija je ispisana na Santjago Bernabeuu! Zinedin Zidan je taj. Pobednik. I u kopačkama i u odelu. Gde god da ga bacite snaći će se kao mačka, a poslednji trijumf njegovog Real Madrida samo je potrvrda. Udario je u gong koji označava novi rekord najvećeg kluba na svetu - bila je to 35. utakmica u nizu u kojoj Real Madrid nije poražen!

Tako je Zizu odveo Kraljeviće do >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << boljeg skora nego što je Real imao u sezoni 1988/89 (34 utakmice bez poraza) pod vođstvom Lea Benhakera.

U ovih 35 utakmica, Real je primio samo 32 gola, a sledeći rekord koji je pred Zizuoovom četom je brojka od 39 koja je u posedu Luisa Enrikea i Barselone iz prošle sezone. Ako i to pođe za nogom prvaku Evrope, onda će preostati još samo tri rekorda - 40 utakmica Notingem Foresta u sezoni 1977/78, 42 Kapelovog Milana u sezoni 1991/92 i 1992/93 i apsolutni rekord od 43 neporažene utakmice koji drži Juventus Antonija Kontea iz sezone 2010/11.

Jasno je i Zidanu da je rođeni pobednik.

"Imam srećnu zvezdu. Mislio sam to i kada sam bio igrač, a tako je isada. Veoma sam srećan što imam ovakav život i trudim se da uživam u njemu što je više moguće. Zasluga je na igračima. Oni su to uradili, kao i navijači. Ne mislimo da smo nepobedivi. Izgubićemo utakmicu. Ali svi razmišljamo pozitivno i to nam pomaže", rekao je Zidan kada je srušio rekord Karla Ančelotija od 32 meča bez poraza.

Poslednji poraz Real je doživeo u aprilu prošle sezone u Ligi šampiona kada je od njega bolji bio Volfzburg.

Kada je govorio o srećnoj zvezdi, jedan deo te "sreće" poklanja mu i kapiten Serhio Ramos koji je uvek tu kada je potrebno da se izvadi kestenje iz vatre. Teško je više i prisetiti se svih njegovih golova u poslednjim momentima utakmice, ali onaj protiv Barselone u nedavnom El Klasiku bila je spas u poslednji čas i za Real i za ubitačni niz koji traje.

Gol protiv Deportiva za pobedu od 3:2 bio je, sada već, rutina.

"Znamo da Serhio to može da uradi. On je naš kapiten i daje nam energiju. Dobar je u vazduhu. Možete da ga markirate, ali on je pametan i dobro se kreće. Uvek se nađe na mestu na kom će lopta da padne. Depor ima dobre defanzivce, ali nisu mogli ništa da urade", rekao je Zidan posle konferencije za medije.

Kako se gradio ovaj niz od 35 utakmica? U toku njega Real je došao do 26 pobeda i devet remija. Postigao je 99 golova, primio 32. Prva pobeda došla je protiv Eibara 9. aprila odmah posle poraza od Volfzburga. Potom je protiv Vukova sa 3:0 nadoknađen poraz i mašina je počela da se zaleće. Usledilo je osvajanje Lige šampiona, a sada je Real stigao i do rekorda.

Za ovo vreme Zidan je koristio 30 igrača, najviše je igrao Lukas Vaskez (30 utakmica) dok je Kristijano Ronaldo igrač sa najviše datih golova u ovom periodu - 21 na 26 utakmica. Prate ga Karim Benzema i Geret Bejl sa po 11. Serhio Ramos je dao šest na 23 meča.

"Naravno da nećemo moći da pobedimo svaku utakmicu kao što smo ovu, ali nadajmo se da će Ramos nastaviti da čini ovo što čini i u narednim utakmicama", poručio je Alvaro Morata posle utakmice sa Deportivom.

Ramos jeste duša tima, ali Zidan je mastermajnd ovog Real Madrida.

Zidan je u karijeri vodio Real na 51 meču, slavio je na  čak 38 utakmica, igrao je 11 puta nerešeno i poražen je samo dva puta. U poslednjih 35 utakmica njegov Real je nepobediv.

Kao što bi i sam Zidan rekao "Ja sam šef!".

Zinedine Zidane's as Real Madrid manager:

- 51 games

- 38 wins

- 11 draws

- 2 defeats

- 35 matches unbeaten pic.twitter.com/ZPkVSh8q0d

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.