I Vidić među odabranima

Izvor: Glas javnosti, 24.Avg.2008, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I Vidić među odabranima

Evropska fudbalska asocijacija (UEFA) objavila je listu fudbalera nominovanih za priznanje najboljeg igrača u evropskim klupskim takmičenjima prošle sezone. Među kandidatima za laskavo priznanje nalazi se i reprezentativni štoper Srbije i Mančester junajteda, Nemanja Vidić, koji je sa svojim klubom minule sezone ostvario impozantan učinak osvojivši Ligu šampiona i nacionalno prvenstvo Engleske.

Na listi ima najviše igrača koji nastupaju za engleske timove. Od 20 nominovanih, >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << čak 17 njih članovi su klubova koji se takmiče u Premijer ligi. Jedini „van Ostrva“ su predstavnici Barselone, kapiten Karlos Pujol i mladi Argentinac Lionel Mesi, kao i golman nemačkog Šalkea, Manuel Nojer.

Ostatak liste čine šestorica fudbalera Mančester junajteda (Edvin van der Sar, Rio Ferdinand, Nemanja Vidić, Pol Skols, Kristijano Ronaldo i Vejn Runi), petorica iz Čelzija (Peter Čeh, Džon Teri, Mikael Esjen, Frenk Lampard i Didije Drogba), četvorica iz Liverpula (Pepe Rejna, Džejmi Karager, Stiven Džerard i Fernando Tores) i tandem iz Arsenala (Manuel Almunija i Sesk Fabregas).

Lista je formirana na osnovu glasova trenera 16 klubova, koji su izborili plasman u osminu finala Lige šampiona. Priznanja će biti dodeljena u četiri kategorije, što znači da će se posebno birati najbolji golman, odbrambeni igrač, vezista i napadač.

Laureati će biti podeljeni narednog četvrtka (28. avgust), prilikom žreba grupa za predstojeću Ligu šampiona.

Prošle sezone na podijumu za najbolje igrače evropskih kupova dominirali su fudbaleri Milana. Paolo Maldini, Klarens Sedorf i Kaka dobili su priznanja u svojim kategorijama, dok je za najboljeg golmana proglašen Peter Čeh, čuvar mreže Čelzija.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.