I TUŽILAŠTVO POČELO DA RADI: Proveravaju se nameštanja utakmica u Superligi Srbije

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Maj.2023, 15:42

I TUŽILAŠTVO POČELO DA RADI: Proveravaju se nameštanja utakmica u Superligi Srbije

Oformlčjen je predmet.

Osnovno javno tužilaštvo u Lazarevcu formiralo je danas predmet radi provere da li su fudbalski klubovi Kolubara iz Lazarevca, Spartak iz Subotice i Mladost iz Novog Sada učinili krivično delo dogovaranje ishoda takmičenja u Superligi Srbije. 

Disciplinska komisija FSS kaznila je pre dva dana Kolubaru oduzimanjem devet bodova u Superligi Srbije, zbog ugrožavanja integriteta takmičenja. Sa po tri miliona dinara kažnjeni su Spartak i Mladost.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Prethodno je prijavu FSS-u podnela Evropska fudbalska unija (UEFA), zbog sumnjivih ishoda mečeva SLS Mladost - Kolubara i Kolubara - Spartak. 

- U pravcu utvrđivanja svih činjenica i provera verovatnosti navoda iznetih u sredstvima javnog informisanja, tužilaštvo je zahtevalo prukupljanje potrebnih obaveštenja radi preduzimanja svih mera i radnji u cilju otkrivanja krivičnog dela i učinioca - rekla je za Tanjug portparol tog tužilaštva Jelena Živojinović.    

Nakon prikupljenih potrebnih obaveštenja i ocene svih prikupljenih dokaza Osnovno javno tužilaštvo u Lazarevcu će o daljem toku postupka obavestiti javnost.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.