I Sveci krvare! Dani Alves provocirao, pa dobio po labrnji! Gustavo probio zvučni zid, Matador reanimirao PSŽ (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 22.Okt.2017, 23:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I Sveci krvare! Dani Alves provocirao, pa dobio po labrnji! Gustavo probio zvučni zid, Matador reanimirao PSŽ (VIDEO)

Sveci se u sudijskoj nadoknadi spasili poraza u Marselju

Neko će reći da je samo bio iskren, drugi da je bio arogantan, ali jedno je sigurno - Dani Alves je žestoko isprovocirao Velodrom kada je uoči Le Klasika rekao: “Ne bih znao da vam kažem ime nijednog Marseljovog igrača“. Možda je večeras naučio, pošto je Pari Sen Žermen u velikom derbiju desetog kola Lige 1 jedva izvukao živ glavu i izbegao prvi poraz u ovoj sezoni, prvi još od aprila i gostovanja >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u Nici. Na kraju je ipak Edinson Kavani, u odsustvu nervoznog Nejmara koji je nešto ranije zaradio drugi žuti karton, u sudiskoj nadoknadi spasio goste iz Pariza  - 2:2.

Generalni utisak, ceo tim Svetaca je, kao i Alves, u ovaj meč ušao “u leru“. Ubeđen da je toliko dobar, toliko iznad svih u Ligi 1, da može da dobije najveću utakmicu Francuske i sa povezom preko očiju. Olimpik je znao: može ne da pobedi, već da izbegne poraz samo ako se pobije za svaku loptu, za svaki milimetar terena. I pobio se. Usput igrao i dobar fudbal.

Već u 16. minutu projektil Luiza Gustava koji je probio zvučni zid. Sigurno više od 30 metara između njega i protivničkog gola, mada se čini da je i golman Pari Sen Žermena Alfons Areola mogao i morao bolje da reaguje.

PSŽ nije paničio. Znaju i oni koliko su moćni. Sve što je trebalo da urade jeste da nastave da igraju svoju igru. To su i uradili. Već u 33. minutu Adrijen Rabio je poslao loptu do Nejmara, a ovaj naizgled trapavim šutem savladao Stiva Mandandu.

Velodrom je uzdahnuo. Svima je prošlo kroz glavu - kreće iživljavanje.

Problem je međutim što su gosti postali previše samouvereni u svoje mogućnosti. Kao da u tek kada izađu u Evropu zaigraju u punoj brzini. U Francuskoj se šetaju. Protiv Olimpika to nije bilo dovoljno. Posebno zato što je Kilijan Mbape odigrao možda i najgoru utakmicu u sezoni, mada je možda i oštećen u jednoj situaciji u kojoj je tražio penal.

I onda šok. Rezervista Klinton Nžije se porvao sa Rabioom i oduzeo mu loptu kraj korner linije. Isntintktivno je loptu vratio na peterac, a Florijan Tovan je bio tamo da omraženom rivalu, ponadao se Velodrom, zada fatalni udarac.

Još kada je u 87. minutu Lukas Okampos “navukao“ Nejmara da sasvim bespotrebno dobije drugi žurti karton činilo se da je sve gotovo. Imali su Sar i Sanson potom idealne situacije da dotuku grogiranog rivala, ali su i u Marselju prerano počeli da slave.

Protiv Pari Sen Žermena se to ne sme. Čak i kada Nejmar nije na terenu. Tu je - Edinson Kavani. Slobodan udarac na 18 metara. Stiv Mandanda nije smeo da primi takav gol u ovako važnoj utakmici. Ali nije lako ukrotiti El Matadorove hice.

Na kraju 2:2. Tek drugi put u 14 ovosezonskih utakmica da je neko uspeo da uštopuje Nejmara i drugove. Bar večeras, Pari Sen Žermen je bio taj koji je imao sreće.

LIGA 1, deseto kolo:

Subota:

Monako - Kaen 2:0 (1:0)

/Kejta 21, Falkao 59pen/

Amijen - Bordo 1:0 (0:0)

/Ngoso 64/

Anže - Tuluz 0:1 (0:1)

/Diop 38/

Mec - Dižon 1:2 (1:1)

/Ro 45 - Varo 10, Sliti 50/

Nant - Gengan 2:1 (1:0)

/Avaziem 9, Ture 86 - Kamara 70/

Ren - Lil 1:0 (1:0)

/Burižu 6/

Nedelja:

Nica - Strazburg 1:2 (0:1)

/Le Melu 54pen - Da Kosta 23, 49/

Troa - Nica 0:5 (0:1)

/Traore 21, Depaj 49, 66, 70, Marijano 90/

Olimpik Marselj - Pari Sen Žermen 2:2 (1:1)

/Luiz Gustavo 16, Tovan 78 - Nejmar 33, Kavani 93/

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.