I Stefen Kjergard se dopingovao

Izvor: B92, 23.Okt.2012, 18:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I Stefen Kjergard se dopingovao

Još jedan bivši timski drug Lensa Armstronga priznao je da se dopingovao, pošto je norveški biciklista Stefen Kjergard rekao da je koristio EPO i kortizon.

"Dugo sam mislio da je najbolje za biciklizam ukupno da ovu tajnu odnesem sa sobom u grob. Ali, poslednje nedelje su me navele da promenim mišljenje i da za svoje dobro kažem istinu", rekao je Kjergard.

Ovaj 39-godišnjak vozio je sa Armstrongom u timu US Postal 2000. i 2001. godine na Tur de Fransu. Rekao je da nije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << znao da se bilo ko od njegovih timskih drugova dopingovao, ali je pretpostavio "da je bilo drugih".

Armstrongu su u ponedeljak oduzete svih sedam titula sa Tura, pošto je Međunarodna biciklistička unija usvojila izveštaj Antidoping agencije SAD o američkom biciklisti.

"Nisam prisustvovao da je bilo ko drugi radio ovo i zato nisam imenovao nikog drugog", rekao je Kjergard.

On je osvojio nekoliko norveških prvenstava, ali nijednu veliku na medjunarodnom nivou. Sada je sportski direktor Biciklističkog saveza Norveške, što je pozicija koja mu je možda ugrožena posle ovog priznanja.

"Ovo je tužan dan za norveški biciklizam, ali smo želeli da ovo izadje na videlo", rekao je predsednik Biciklističkog saveza Norveške, Harald Tidman Hansen.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Još jedan Armstrongov timski drug priznao doping

Izvor: Blic, 23.Okt.2012

Još jedan bivši timski drug Lensa Armstronga priznao je da se dopingovao, pošto je norveški biciklista Stefen Kjergard rekao da je koristio EPO i kortizon..."Dugo sam mislio da je najbolje za biciklizam ukupno da ovu tajnu odnesem sa sobom u grob. Ali, poslednje nedelje su me navele da promenim mišljenje...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.