I Srbi trče kroz istoriju

Izvor: B92, 01.Okt.2009, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I Srbi 'trče kroz istoriju'

Srpski atletičari Goran Nava, Mirko Petrović i Nemanja Cerovac učestvovaće u 'Beogradskoj trci kroz istoriju', najavili su organizatori ove manifestacije.

Selektor reprezentacije Srbije Dragiša Kuzmanović uveren je da će njegovi puleni ostvariti zapažene rezultate na tradicionalnom takmičenju,koje će biti održano 14. oktobra na Kalemegdanu. "Veoma sam zadovoljan što je obnovljena 'Beogradska trka kroz istoriju', a još više me raduje poziv organizatora da naši >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << atletičari učestvuju u njoj", rekao je Kuzmanović.

On je precizirao da se Petrović i Cerovac pripremaju na Zlatiboru, u uslovima koji odgovaraju konfiguraciji kalemegdanske staze.

"Petrović i Cerovac se spremaju za trku na terenima koji pomalo liče na stazu koja ih očekuje na Kalemegdanu, tako da takmičenje po uzbrdicama, pa čak i stepenicama ne bi trebalo da im predstavlja veliki problem", ocenio je Kuzmanović.

On je dodao da je i treći srpski adut u kalemegdanskoj trci Goran Nava, spreman za okršaje u međunarodnoj konkurenciji.

"I Nava je spreman za ovu trku, a on je ujedno i veliki borac. Uvek je izuzetno motivisan kada trči u Beogradu, u šta smo imali priliku da se uverimo na Univerzijadi, kada je osvojio dve medalje", dodao je Kuzmanović.

Nagrada za prvo mesto na petoj 'Beogradskoj trci kroz istoriju' iznosi 6.000 dolara, drugoplasiranom će pripasti 5.000, dok će treći na cilju dobiti 3.000 dolara.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.