I RIMLJANI PALI U PIONIRU!

Izvor: Kurir, 22.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I RIMLJANI PALI U PIONIRU!

Košarkaši Partizana pobedili Lotomatiku u petom kolu Evrolige

Košarkaši Partizana ostvarili su veoma važnu pobedu u 5. kolu Evrolige, pošto su sinoć u Pioniru savladali rimsku Lotomatiku rezultatom 91:86 (25:26, 29:25, 18:19, 19:16). Najefikasniji u ekipi Duška Vujoševića ponovo je bio Nikola Peković sa 21 poenom (7/11 za dva, 7/10 bacanja) i sedam skokova. Pored Pekovića, u timu prvaka Srbije i NLB lige Novica Veličković takođe je bio odličan sa 16 poena i devet >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << skokova, a odličnu rolu imao je i Dušan Kecman, koji je meč završio sa 14 poena (3-5 za tri). U gostujućem timu Stefanson je postigao 17, Hokins 16, a Ukić 15 poena.

Ovim trijumfom crno-beli su napravili veliki korak ka plasmanu u TOP 16 fazu najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, a do važnih bodova šampion Srbije je došao i uprkos činjenici da je sudijska trojka tokom čitavog meča pomagala gostima da održe rezultatsku neizvesnost do kraja. Prema očekivanju, utakmica je bila izjednačena i nijedna ekipa nije uspela da stvori rezultatsku prednost tokom svih 40 minuta.

Igralo se koš za koš i prva deonica je završena u korist domaćina 26:25. Šampion Srbije je mnogo bolje krenuo drugu četvrtinu i u 15. minutu napravio prvu veću prednost (41:32). Rimljani su od tog trenutka zaigrali mnogo angažovanije i ubrzo uspeli da smanje na tri koša razlike. Čak su u poslednjim sekundama prvog poluvremena došli u vođstvo 51:50. Ipak, crno-beli na odmor odlaze s razlikom od tri koša (54:51). Ekipa Duška Vujoševića sjajno je krenula u drugi deo utakmice i već posle dva minuta napravila razliku od osam poena (62:54). Očekivalo se da će domaćin prelomiti meč i lako ga privesti kraju, ali su Rimljani, uz pomoć sudija, stigli do rezultatskog egala.

U poslednju deonicu crno-beli ulaze s prednošću od dva poena, koju su povećavali iz minuta u minut i na kraju stigli do pobede, koja može da bude odlučujuća za plasman u Top 16. U sledećem kolu Partizan gostuje Brose Basketu u Bambergu.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.