I PORED VELIKOG ZAOSTATKA: Stevanović verovao u preokret - Radili smo to i ranije

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Jul.2023, 09:54

I PORED VELIKOG ZAOSTATKA: Stevanović verovao u preokret - "Radili smo to i ranije"

Probudli se Delfini.

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Uroš Stevanović rekao je posle pobede 17:15 (3:6, 4:2, 2:3, 4:2 - 4:2 petercima) nad Crnom Gorom na Svetskom prvenstvu u Japanu da su njegovi izabranici i ranije pokazivali da mogu da se vrate iz velikog minusa.

- Bio je problem kad smo gubili 0:5, ali nije bio problem da se vratimo. To smo uspevali da uradimo više puta u ranijem periodu. Sad imamo dosta novih igrača i svaka odigrana utakmica >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je za njih veliko iskustvo - rekao je Stevanović za sajt svetske vaterpolo federacije.

Dodao je da je rivalstvo između dve selekcije veliko.

- To traje od osamostaljenja dve države, posebno od finala Evropskog prvenstva u Malagi 2008. Tako je bilo i sad. Ljudi koji dolaze trebalo bi da uživaju u ovoj igri - zaključio je Stevanović.

Prvi asistent Stefan Ćirić je svestan problema koje ima ekipa.

- Očigledno da imamo problem sa ulaskom u utakmicu. Tako je bilo i sa Španijom. Sad se nismo predali, uspeli smo da stignemo i pobedimo. Moramo da poradimo na kvalitetnijem pristupu meču i na tome će raditi u narednom periodu. Okrećemo se utakmici osmini finala - rekao je Stevanović.

Selektor Crne Gore Vladimir Gojković je bio drugačijeg raspoloženja.

- Nismo zadovoljni. Sjajno smo otvorili utakmicu, imali smo veliku prednost, energija je bila tu, motiv takođe. S druge strane je bila selekcija Srbije koja je odgovarala istom merom. Na kraju smo morali da se borimo za peterce, stigli smo do njih, ali nismo imali koncentracije da stignemo do pobede. Okrećemo se iskušenju koje sledi, u pitanju je duel koji nosi prefiks biti ili ne biti. Verujem da smo kadri da stignemo do pobede - rekao je Gojković.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.