I Nagetsi povlače Mutombov dres

Izvor: MVP.rs, 27.Sep.2016, 14:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I Nagetsi povlače Mutombov dres

U prethodnoj sezoni to je učinila Atlanta.

Tokom svoje 18 godina duge karijere, Dikembe Mutombo (50) je pet sezona proveo u Denver Nagetsima. Oni su ga 1991. godine na Draftu birali kao četvrtog pika, a potom je narednih pet sezona nastupao za Atlantu.

Na poluvremenu utakmice sa Boston Seltiksima, tokom prethodne sezone, Hoksi su iz upotrebe povukli Mutombov dres sa brojem 55. A, u prvoj utakmici nove sezone isto će uraditi i Denver Nagetsi.

Mutombo >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << je u dresu Nagetsa prosečno beležio 12.9 poena i 12.3 skokova, už 52.3 odsto šuta iz igre. Legendarni košarkaš je rekorder Denvera bo broju blokada (1.486), a po broju skokova se nalazi na trećem mestu (4.811).

(foto: Getty Images)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.