I Hrvati uvode VAR tehnologiju

Izvor: Mondo, 27.Sep.2018, 14:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I Hrvati uvode VAR tehnologiju

"Video asisstant referee" u punom obliku stiže u region bivše Jugoslavije. Hrvatski savez je pokrenuo postupak.

Foto: Guliver/Getty images/Catherine Ivill

VAR (video asisstant referee) tehnologija primenjena je ovog leta na Svetskom prvenstvu u Rusiji, trenutno je koriste u najjačim ligama Italije, Španije, Holandije, Nemačke, Portugala i Francuske, a uskoro će stići i u Ligu šampiona, što je u četvrtak i formalno najavljeno.

Međutim, VAR će se >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << veoma brzo proširiti i na "manje" fudbalske zemlje, a Hrvatska će biti jedna od prvih među njima.

"Izvršni odbog Hrvatskog fudbalskog saveza doneo je u četvrtak odluku o pokretanju postupka za uvođenje VAR tehnologije za takmičenja pod okriljem te asocijacije, a u skladu sa propisima i procedurom FIFA", zvanično je saopšteno.

Portal index.hr je nezvanično saznao da će se video tehnologija kao pomoć hrvatskim arbitrima koristiti od početka sledeće sezone, 2018/19, u tamošnjoj Prvoj ligi.

"Nakon uvodne testne faze, od prolećnog dela sledeće sezone VAR bi se koristio i zvanično", objavio je taj portal.

Da li će i Fudbalski savez Srbije krenuti putem hrvatske federacije?

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.