I Aleksis Sančez utajio porez u Barseloni?!

Izvor: MozzartSport.com, 02.Nov.2016, 15:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I Aleksis Sančez utajio porez u Barseloni?!

Napadača Arsenala traže istražni organi iz Katalonije jer je muljao sa pravima na korišćenje svog lika

Najbolji fudbaler Arsenala Aleksis Sančez nalazi se na meti španskih pravosudnih organa zbog optužbi da je utajio porez u vreme dok je nosio dres Barselone.

Napadač čileanske reprezentacije sumnjiči se da je utajio oko 983.000 evra za dve godine (2012. i 2013), a prema tvrdnjama katalonskog lista El periodiko, tužilac Migel Anhel Perez de >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Gregorio podneo je prijavu jer Sančez nije platio porez na prava za korišćenje lika.

Prepredeni Čileanac je lažirao transfer novca vezan za prodaju tih prava kompaniji Numidija trejding, koja je navodno registrovana na Malti, ali nije prijavio tu dobit. Prema izveštajima iz medija, tužilac je optužio Aleksisa da je simulirao tu prodaju prava s nepostojećom firmom, kako bi oštetio špansko ministarstvo finansija.

Takođe, otkriveno je i da je Sančez sa Barselonom u julu 2011. potpisao ugovor kojim je omogućio katalonskom klubu korišćenje prava na njegov lik, ali je to učinio nakon što je ista prava prodao čileanskoj kompaniji Alsan još 2008. godine. Zanimljivo, to je kompanija čiji je vlasnik upravo Sančez, a koja je kasnije preimenovana u Numidija trejding sa kojom ima sporni ugovor zbog kojeg ga jure katalonski pravosudni organi.

Za ovakav prestup prema španskom zakonodavstvu obično se izriče kazna zatvora, mada se često desi da se optuženi nagode sa tužilaštvom, plate utajenu svotu i provuku se kao u slučaju Mesija i Maskerana.

Sančez se nije zasad oglašavao povodom ovih optužbi, ali ne mora da brine jer nije prvi igrač Barselone koji je imao probleme sa zakonom zato što je utajio porez. U sličnoj situaciji bili su već Leo Mesi i Havijer Maskerano koji su uslovno osuđeni na kazne zatvora, dok se postupak u Kataloniji trenutno zbog istog prekršaja vodi protiv Samjuela Etoa i Adrijana. Fino društvance, nema šta...

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.