Izvor: Blic, 08.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hvala trenerima, nisu pogrešili

Hvala trenerima, nisu pogrešili

Nemanja Vidić, najbolji srpski fudbaler za 2006. u izboru 'Blica', udario je svoj pečat i u Ligi šampiona. Sjajnim pogotkom glavom u poslednjim trenucima prvog poluvremena meča sa Benfikom otvorio je vrata osmine finala Mančester junajtedu, omogućivši tako drugovima da u nastavku lakše obore na zemlju neugodne Portugalce.

Vidić je priznao da je istog dana saznao da ga je 'Blic' proglasio najboljim srpskim igračem u ovoj godini.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
- Da, znao sam za to, moja supruga je sve pomno pratila i ona mi je to rekla. Naravno da mi godi to što su me priznati stručnjaci proglasili najboljim, ali to mi daje samo motiv da nastavim ovako. U principu, čvrsto stojim na zemlji, pohvale sa svih strana mi gode, ali ovde je pravilo da stalno morate igrati na najvišem nivou. Mančester je klub koji ne trpi poraze i neuspehe, a konkurencija u timu je zaista velika - kaže Vidić.

Ove sezone ste postigli tri gola za Mančester?

- I jedan za reprezentaciju! On mi je izuzetno važan. U suštini, nije moj osnovni zadatak da tresem mreže, ali je lepo kada pored svih obaveza pozadi stignem i da se upišem u strelce. Svi smo se pomalo plašili novog neuspeha sa Benfikom. Prošle godine su nas eliminisali, zato smo u prvih 20 minuta igrali nekako u grču i bojažljivo. Posle smo, jednostavno, počeli da igramo onako kako smo igrali cele jeseni i rezultat je stigao. Mislim da ih je naš izjednačujući gol poremetio. Ipak, nije zgodno kada pred odlazak na poluvreme primite gol - kaže Vidić, koji je u 45. minutu loptu prosto zakucao u mrežu. Gol ste proslavili na neobičan način?

- Nisam ja prvi koji je to uradio. Mislim da je pre mene to isto učinio Džon O’Šej nedavno. Reč je o ratnoj igrici 'Sokom', koja se igra na 'Soni plejstejšnu'. Bila je to pravo rečeno, bazuka (p. a. tako navijači inače opisuju njegove udarce glavom)! To je jednostavno, način na koji mi oponašamo likove iz igrice, pošto je u slobodnom vremenu često igramo. Podelimo se u dve grupe od četiri ili pet igrača i tako se razonodimo. Britanski mediji i navijački forumi puni su reči hvale za vašu igru u ovoj sezoni?

- Teško je sve to pratiti, tu sam ulogu prepustio supruzi i bratu, oni mi redovno prenose sve što se piše. Ponekad samo pitam je li dobro ili loše. Zaista retko kada stignem da se posvetim prelistavanju sajtova. Igram u velikom klubu, tempo obaveza je strahovit. Evo, već ovog vikenda igramo gradski derbi sa Mančester sitijem! Proletos nisam igrao protiv njih, sad ću osetiti šta to znači, pošto se u gradu priča samo o tome! Kako ste se privikli na život u Mančesteru, sa kim provodite najviše slobodnog vremena?

- Iskreno, sa suprugom! Sa igračima sam ionako veći deo dana na treningu i utakmicama. Prvih nekoliko meseci mi je bilo teško, ali sada je sve odlično. Uzeli smo kuću, lepo nam je. Ne bih izdvojio nikog od kolega posebno, svi su me odlično prihvatili. Mi smo jaki kao grupa, sve su to sjajni igrači i odlični momci, konkurencija je zdrava. Radujemo se zajedno uspesima svakog ponaosob. Prvi ste na tabeli Premijer lige, nalazite se u osmini finala Lige šampiona. Možete li do trofeja?

- Iskreno, ja bih voleo da budemo prvi na kraju sezone. Bliži se polovina sezone, ali iskreno, mislim da imamo kvalitet za trofej, da nešto veliko uradimo. Mančester uvek želi najviše, a u Ligi šampiona bio bi izuzetan uspeh da uđemo među četiri, a posle, šta bog da - rekao je na kraju Nemanja Vidić.

Z. Kecman

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.