Izvor: RTS, 03.Feb.2022, 00:24

Huventud posle preokreta savladao Partizan u Badaloni

U 12. kolu Evrokupa košarkaši Partizana imali su prednost od 15 poena protiv Huventuda u prvom delu duela u Kataloniji, ali ni to nije bilo dovoljno da se izbegne četvrti poraz u Evrokupu.
Košarkaši Partizana izvrsno su počeli meč. Sveli su igrači Željka Obradovića na svega osam poena u prvih osam minuta, a sami su postigli 20 poena u istom periodu.

Na kraju prve četvrtine rezultat je bio 27:16 za crno-bele.
No, sve ovo se drastično >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << promenilo u nastavku. Sasvim jasno je bilo u uvodnim momentima da Huventud igra sa drugačijom vrstom energije u drugoj deonici, ali je Partizan uspeo tome da odoli. Štaviše, beogradski tim je imao i 15 poena prednosti.
Ali onda Huventud dodatno podiže nivo igre i, nošen serijom 19:3, uspeva u smiraj druge četvrtine do prve prednosti na meču (42:38). Na kraju, ipak, Partizan uspeva da na veliku pauzu ode sa prednošću, istina minimalnom (42:43).
Velika borba nastavljena je i u nastavku, ali postepeno je postajalo sve jasnije da Partizan ne uspeva da adekvatno odgovori na sve ono što je Huventud radio na parketu. Ekipa iz Katalonije je, takođe, šutirala sve bolje.
Pred poslednju deonicu Huventud je imao prednost od deset poena, a do kraja meča ona se tu i održavala, uz male varijacije u oba smera.
Naposletku, konačnih 92:84 to i pokazuje, a taj rezultat oslikava i pomenuti dobar šut Huventuda, ali i nedovoljno dobru odbranu crno-belih na ovom meču.
Ovo je šesti uzastopni trijumf za Huventud u ovom takmičenju, dok je Partizan poražen u tri od poslednja četiri meča u svim takmičenjima.
Najefikasniji u timu Željka Obradovića bili su Panter sa 19 poena. Lesor je postigao poen manje.
Efikasniji od ostalih u timu Huventuda bio je Vilis sa 19 poena pored svog imena.
U ostalim mečevima Evrokupa odigranim u sredu postignuti su sledeći rezultati:
Lijetkabelis - Trento 74:57
Promiteas - Burg 84:77
Cedevita Olimpija - Bursaspor 103:86
Andora - Hamburg 78:85
Slask - Turk Telekom 80:67
Levaloa - Lokomotiva Kuban 95:92
Venecija - Ulm 89:79 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Partizan poražen od Huventuda u Badaloni

Izvor: Beta, 03.Feb.2022

Košarkaši Partizana izgubili su večeras u Badaloni od Huventuda sa 84:92 (27:16, 15:25, 17:28, 25:23), u utakmici 12. kola Grupe A Evrokupa.Crno-beli su drugi na tabeli sa osam pobeda i četiri poraza, ali sada imaju dve pobede manje i lošiji medjusobni skor sa Huventudom koji je lider Grupe A.Najefikasniji...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.