Izvor: MozzartSport.com, 19.Sep.2021, 09:01

Humska je Partizanova talija: Sedam godina zaredom crno-beli prvi daju gol na derbiju

Čak i kada su izgubili 2016.

Humska 1, Partizanov adut pred 165. večiti derbi. Nije to samo zbog činjenice da je to njegov teren, da su njegovi navijači većina na tribinama.

Dva trenda su ono što hrabri crno-bele pred današnji novi susret sa Crvenom zvezdom (18.00). Jedan je već dobro poznat, često pominjan prethodnih dana: Partizan nije izgubio derbi na svom terenu pet i po godina. Poslednji put kada su crveno-beli osvojili teren najvećeg rivala bio je februar >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << 2016. godine. Od tada, dva puta je slavio domaćin, tri puta je bilo nerešeno.

Ali, tu je i druga stavka, koja dosta govori koliko Partizan ne zna drugačije da igra do ofanzivno kada je u svojoj kući. Punih sedam godina kada se igra večiti derbi u Humskoj 1, Parni valjak je taj koji prvi postiže gol! Čak i kada se desilo da je izgubio, u tom pomenutom meču iz zime pre pet godina, crno-beli tim je prvi došao do pogotka.

Serija je krenula od maja 2013. i to od meča koji je rešio igrač koji će i danas biti akter derbija. Tada je Miloš Jojić iz slobodnog udarca postigao jedini pogodak na utakmici (1:0).

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Sledeći derbi u Humskoj ili što bi navijači Partizana rekli na stadionu JNA, igrao se u aprilu 2014. Završen je pobedom crno-belih 2:1, a prvi gol na utakmici postigao je Nikola Drinčić iz slobodnog udarca.

Nekoliko meseci kasnije, u prvom derbiju naredne sezone, bilo je 1:0 za Partizan na crno-beloj strani Topčiderskog brda, a gol je postigao ponovo Drinčić.

Tek godinu i po kasnije se ponovo igrala na stadionu Partizana i tada je slavila Crvena zvezda sa 2:1. Ali, prvi gol na utakmici postigao je domaćin, strelac je bio Sedrik Gogua posle kornera. Nakon toga Ibanjez i Vijeira su doneli preokret. I od tada Zvezda posti u komšiluku.

Derbi broj 152. Poprište – Humska. Pobeda Partizana 1:0, strelac Leonardo. Veliku prednost na tabeli crveno-belih uspeli su crno-beli da smanje tom pobedom i kasnije u velikoj seriji pobeda da dođu do poslednje titule u istoriji.

Iako su došle godine u kojima Partizan nije bio ravnopravan takmac za titulu, dešavalo se već u oktobru da padne u preveliki minus, opet je uspevao da sačuva svoju kuću neosvojenom. Čak i da bude bliži pobedama. Pamtiće grobari 156. derbi, jer je posle dvadesetak godina na njemu dosuđen penal za crno-bele. Sejduba Suma je bio precizan, doneo je vođstvo domaćinu, ali je Boaći izjednačio i doneo bod Zvezdi (1:1).

Godinu kasnije na 158. derbiju Partizan je bio domaćin i poveo golom Rikarda Gomeša, koji će i večeras predvoditi napad crno-belih. I tada je opet Boaći bio taj koji je sprečio slavlje domaćeg tima (1:1).

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

---------------------

Na 161. prvenstvenom derbiju Partizan je samo davao golove. Bilo je na kraju 2:0 golovima Sume i Tošića. I poslednji okršaj večitih rivala u Humskoj bio je prošle jeseni, završen je bez pobednika (1:1), a poveo je Parni valjak preko Filipa Stevanovića.

Sedam godina, devet utakmica i devet puta početno vođstvo Partizana. Trend koji daje veru crno-belima pred novi, 165. prvenstveni okršaj sa večitim rivalom.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.