Humanitarni tiket u podne: Vesna Dedić tipuje za Odeljenje nefrologije Instituta za majku i dete

Izvor: MozzartSport.com, 05.Okt.2017, 11:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Humanitarni tiket u podne: Vesna Dedić tipuje za Odeljenje nefrologije Instituta za majku i dete

Popularna novinarka i voditeljka odigrala je duplu šansu na Sokolove!

Dobrotvornoj akciji kompanije Mozzart „Humanitarni tiket u podne“ pridružila se Vesna Dedić, srpska spisateljica, novinarka i voditeljka. Rođena je u Osijeku, a u Podgorici je završila gimnaziju. Na Filološkom fakultetu u Beogradu diplomirala je na grupi za opštu književnost i teoriju književnosti. Svoj prvi posao je dobila kada je imala samo trinaest godina. Vodila je dečju emisiju „Suncokrili“ >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << na radio Titogradu. Radila je u dnevnom listu „Pobjeda“, a potom i u nekoliko radio i TV stanica kao što su Studio B, TV Politika, RTS. Posebno je pamtimo kao urednicu i voditeljku jutarnjeg programa koji je vodila subotom zajedno sa Banetom Vukašinovićem.

Autorka je i voditeljka sada već kultne emisije „Balkanskom ulicom“ koja se emituje od 2001. godine na prvom programu nacionalne televizije. Njen ozbiljniji spisateljski rad počeo je romanom „Kao leto“, a zatim je objavila i romane „Zauvek u srcu“, „Sunce meni, sunce tebi“, Ti si meni sve“, „Pola duše“, „Zagrli me“, „Čuvaj me“ i „Ničija“ .

Od 2010. godine Vesnini romani postaju među najčitanijima u regionu, a njena čitalačka populacija je uglavnom ženska. U zajedničkom dobrotvornom poduhvatu sa kompanijom Mozzart, popularna voditeljka je odlučila da eventualni dobitak svog plemenitog tiketa usmeri Institutu za majku i dete u Beogradu - Odeljenju za nefrologiju.

Naravno da smo poznatu novinarku na početku današnjeg plemenitog listića upoznali da pored „Humanitarnog tiketa u podne“ kompanija MOZZART ima niz društveno odgovornih akcija. To su: “Stoterena za jednu igru” u kojoj obnavljamo 100 košarkaških igrališta širom Srbije. Obnovljeno i svečano otvoreno 52. Košarkaško igralište. Potom sledi akcija, “Novi dresovi za nove šampione” u kojoj doniramo sportsku opremu klubovima iz cele zemlje. Pomažemo humanitarne fondacije Podrži život, Budi human, subotičku „Kolevku“, srpske paraolimpijce, vaterpoliste, rukometaše, karatiste, košarkaše…

Kad smo kod košarke pomagali smo i pomažemo košarku u Srbiji i regionu, klubove iz Čačka, Borac i Železničar. Učestvovali smo u akciji “Bitka za bebe”, Mozzart je porodilištima donirao aparate za ispitivanje sluha kod naših najmlađih…

I da, sa dobitkom balerine i književnice Sonje Lapatanov uvećala se ukupna suma koju kompanija MOZZART donira u plemenitom listiću. Nova suma iznosi 4.662.715 dinara. Još malo pa pet doniranih miliona.

Ovde nije kraj MOZZARTOVOM društveno odgovornom radu!

ODIGRAJ VESNIN TIKET

Vesna puno sreće u sastavljanju dobrotvornog listića kompanije MOZZART!

Prva utakmica je kvalifikaciona za SP i igra se na neutralnom terenu, a sastaju se SIRIJA i AUSTRALIJA. Sirija je u poslednjih pet mečeva ostvarila tri remija i dve pobede, znači pozitivna serija. Nemačka i Japan su bili kobni za Australiju. Dve reprezentacije nisu ukrštale koplja.

Humanitarni tiket otvaram duplom šansom, iks, dva“, kaže za Mozzart Sport Vesna Dedić.

Voditeljka kultne emisije „Balkanskom ulicom“ sad je odigrala dve utakmice kvalifikacija za EP mladih, SLOVAČKA M21 - ISLAND M21 odnosno FRANCUSKA M21 - CRNA GORA M21. Mladi Slovaci imaju maksimalnih šest bodova i na deobi su prve pozicije. Rivali su bez poena. Na poslednjih pet utakmica Slovaci su četiri puta trijumfovali, protivnici jednom. Istorija međusobnih susreta glasi 0:2:0.

Francuzi imaju pobedu, a Sokolovi bod u grupi 9. Crnogorci imaju po dve pobede i remija, domaći četiri pobede i remi iz pet utakmica. Mladi trikolori i Sokolovi se dosad nisu sastajali.

Na Slovake igram jedinicu, a na trećog utakmici očekujem tri i više golova“.

Spisateljica, između ostalih romana, i dela „Ti si meni sve“, „Pola duše“, „Zagrli me“ na plemenitom listiću kompanije MOZZART našla je mesto za još dve utakmice. To su kvalifikacije za SP. CRNA GORA - DANSKA i VENECUELA - URUGVAJ. Crnogorci i Danci imaju po 16 bodova. Sokolovi su ušli u formu jer su zabeležili tri uzastopna trijumfa. Danci su još bolji, pored tri pobede imaju i dva nerešena ishoda. U međusobnim utakmicama obe selekcije imaju po trijumf. Poslednji, minimalan, imala je Crna Gora. Kod petog para Venecuela je poslednja, a Urugvaj drugi, iza Brazila. Venecuela ima četiri poslednja remija. Statistika međusobnih duela je ujednačena 3:5:4.

„Kod selekcije Crne Gore odigraću duplu šansu, jedan, iks, a na Urugvaj igram dvojku“, zaključila je plemeniti tiket Vesna Dedić koja će potencijalni dobitak usmeriti za Institut za majku i dete Beograd,odeljenje nefrologije.

I još jednom da naglasimo. Ukoliko prođe Humanitarni tiket naše gošće, dobitak će biti doniran i Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidnih osoba Bakovići, Fojnica, Republika Srpska.

Naime, kompanija MOZZART svakog dana donira i uplatu od 50 konvertibilnih maraka, a eventualni dobitak ide humanitarnoj organizaciji po izboru učesnika.


*Kvote prikazane u rubrici bile su aktuelne u trenutku tipovanja i podložne su promenama.

Piše: Đurđe Mečanin

Djurdje.mecanin@mozzartbet.com

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.