Izvor: MozzartSport.com, 09.Avg.2020, 12:09

Humanitarni tiket u podne: Vesna Čitaković Đurišić tipuje za Opštu bolnicu Užice

Trofejna srpska odbojkašica, nekadašnji kapiten reprezentacije, smatra da Inter Turku pobeđuje

Svojevremeno je bila kapiten naše odbojkaške reprezentacije. Među silnim trofejima izdvajaju se bronzana medalja sa kontinentalnog šampionata odnosno srebro sa Svetskog prvenstva. Pošto je karijeru započela u Jedinstvu iz Užica donela je odluku da se uključi u rad voljenog kluba. Želi da se Jedinstvo vrati tamo gde po tradiciji pripada. Vesna smatra da su veliki Zlatiborski >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << i Moravički okrug, i po širini i dužini. Žene i muškarci imaju fizičke predispozicije za odbojku, gorostasni su…Takođe, mišljenja je da je projekat dobar, želi da se klub stabilizuje na svim nivoima. Ima podršku od OSS i veruje da će zajeničkim snagama uspeti bez obzira što su teška vremena za sve, pa i sport.

Inače, Humanitarni tiket u podne kompanije MOZZART od sinoć ima još jednog uspešnog plemenitog kladioca. Nakon, Slavka Perovića, Bore Đorđevića, Zorana Njeguša, Milana Zelena, Predraga Jeremića, Igora Gluščevića, Slavoljuba Krnjinca dobitnik u doba virusa korona je i Mirko Milikić. Fenomenalni dobitak od 147.000, 00 dinara kompanija MOZZART doniraće za Društvu za brigu o deci i omladini sa posebnim potrebama MOJ SVET iz Inđije. Trofejna odbojkašica pokušaće da nastavi niz.

Na Humanitarnom tiketu u podne kompanije MOZZART Vesna je našla mesto za pet parova. Prvo smo u Belgiji, ST. TROJDEN – GENT. U prvo kolo domaći ulaze sa 4:2:1 skorom iz kontrolnih mečeva. Gent ima odnos 3:1:2 posmatrajući poslednje prijateljske utakmice. Međusobna statistika je na strani Genta 12: 10: 24. Gosti imaju najubedljiviju pobedu, 6:0, i poslednji međusobni trijumf od 4:1.

“Iks, dva, uz tri plus”.

Uzore je imala u ruskim i kubanskim odbojkašicama koje je pomno pratila. Ruskinje na Olimpijskim igrama u Seulu 1988. godine. A Kubanke od Barselone…Potom, ne zaboravlja odbojkašicu Branku Sekulić koja je oličenje dobre, lepe, savršene žene i odbojkašice. Čitaković – Đurišić sad nas vodi u Švedsku, FALKENBERG – MALME. Malme je lider na tabeli sa 16 bodova više od rivala. Domaći nisu loši, na poslednjih pet utakmica imaju četiri remija i pobedu. Gosti na devet mečeva imaju jedan poraz, a na međusobnim duelima čak osam pobeda uz jedan remi.

“Kombinacija, iks, dva, uz tri plus”.  

Vesna kaže da su joj sve utakmice koje je odigrala bile bitne. Od prve titule do koje je došla sa 15 godina pa nadalje. U svaki meč ulazila je maksimalno, što se na kraju isplatilo, a sada nas vraća u Belgiju, VAREGEM – GENK. Tokom priprema domaći imaju učinak od 2:1: 4. Gosti 3:1:1 . Genk je sa 3:0 dobio poslednji okršaj sa Varegemom, ima i bolji međusobni skor 9:10: 22. Jednom je slavio sa 5:0 što je najubedljivija pobeda gostujućeg sastava.

“Tri plus”.

Generalno, naša plemenita gošća navija za sport i želi da se deca i mladi bave sportom. Inače, od malih nogu voli Crvenu zvezdu, tiket zaključuje sa dve utakmice iz Finske. KuPS – HELSINKI. Domaći dele prvu poziciju sa Interom, imaju po 16 bodova. HJK zaostaje dva poena. KuPS ima samo jedan poraz na poslednjih deset mečeva. Isto se može konstatovati za Helsinki, takođe, jedan poraz od Intera. Današnji rivali su poslednji međusobni duel odigrali nerešeno, 2:2, a međusobni skor glasi 9:12: 36.

“Pobeda Helsinkija ili dvojka posle prvih 45 minuta”.

 Za našu plemenitu gošću uvek su postojali red, rad i disciplina pa nas je u tom duhu dovela do poslednjeg meča, INTER TURKU – HAKA. Istorija kaže 19:9:16, uz poslednjih šest pobeda Intera u međusobnim duelima. Haka ima samo četiri boda, 12 manje od rivala. Oba rivala su poslednje prvenstvene utakmice izgubili sa 2:0.

“Jedinica”. 

Našu nekadašnju reprezentativku upoznajemo sa MOZZARTOVIM društveno odgovornim poslovanjem i “Humanitarnim tiketom u podne”.

MOZZART je kroz “Humanitarni tiket u podne” donirao 15.858.389, 00 dinara. Fudbaler Mirko Milikić postao je 55. plemeniti kladilac sa dobitkom od preko 100.000, 00 dinara. Ukupno 210. po redu u dobrotvornom tiketu.

Naš 843. poznati gost, proslavljeni eks jugoslovenski i splitski fudbaler, Ivica Šurjak, sastavio je humanitarni tiket za fantastičnih 823.600, 00 dinara. Ivica je potencijalni dobitak usmerio ka Udruženju roditelja mališana obolelih od malignih bolesti ZVONČICA.

MOZZART je u akciji “Sto terena za jednu igru” obnovio i svečano otvorio tačno 83. košarkaška terena. U 2019. godini u čast legendarnog Slobodana Pive Ivkovića otvoreno je igralište u Beogradu,a u Kruševcu otvoren je obnovljeni teren za fudbal, košarku i rukomet. Bili smo i generalni sponzori studentskog sporta na Beogradskom univerzitetu. Mozzart je bio naslovni sponzor KLS – a, sponzor ABA lige, KK Borca… Beting partneri smo KSS – a , FSS – a , FK Crvena zvezda, KK Partizan…U sklopu svog društveno odgovornog poslovanja Mozzart je donirao deset najsavremenijih respiratora za ukupnih 200.000 evra. Izdvojena su sredstva za pomoć bolnicama 150.000, 00 i penzionerima, 100.000 evra, a poslednja akcija je donacija svežeg voća i vitaminskih sokova, 40 tona, za naše preopterećene zdravstvene radnike.

Podsećamo na MOZZARTOVE plemenite kladioce, u “Humanitarnom tiketu u podne”, sa iznosima od preko 100.000, 00 dinara. Među 55 dobitnika su Emir Kusturica, Andrea Trinkijeri, Ivan Jović, Strahinja Gavrilović, Vanja Bulić, Momčilo Bajagić, Uroš Tripković, Radomir Antić, Vojin Ćetković, Vojkan Borisavljević, Zdravko Čolić, Jovan Maljoković, Nenad Stojmenović, Sara Sakradžija, Milan Caci Mihailović, Miloš Teodosić, Danica Ristovski, Dimitrije Ilić, Marko Tejić, Srđan Vasiljević, Milica Mandić, Branislav Trifunović, Predrag Miljuš, Dragana Cvijić, Boris Režak, Duško Pijetlović, Prof. Branko Đurović, Duško Nikolić, Zoran Vujičić, Milan Pavkov, Ana Joković, Ivica Šurjak, Aleksandar Srećković, Nikola Mišković, Dejan Mišković, Zoran Višić, Ljubiša Stojanović, Milan Mačvan, Nenad Brnović, Ivan Paunić, Dejan Ristić, Milena Pavlović Čučilović,Antun Novaković, Pero Antić, Ivan Ivković, Brajs Džouns, Nebojša Vučićević, Darko Tešović, Aleksandar Simetrija Đorđević, Zoran Njeguš, Milan Zelen, Predrag Jeremić, Igor Gluščević,  Slavoljub Krnjinac i Mirko Milikić.

Obaveštenje važno za Republiku Srpsku!

Ukoliko “prođe” humanitarni tiket našeg gostadobitak će biti doniran i za Udruženje porodica sa problemom steriliteta „Bebe 1“, Zvornik. Naime, kompanija MOZZART svakog dana donira i uplatu od 50 konvertibilnih maraka, a eventualni dobitak ide humanitarnoj organizaciji po izboru učesnika.

Pišu: Đurđe MEČANIN i Miloš MILIĆ

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.