Izvor: MozzartSport.com, 20.Jan.2021, 12:27

Humanitarni tiket u podne: Radoje Rile Ristović tipuje za kardiologiju KBC-a „Dr Dragiša Mišović“

Riletove majstorije bez štapa i kanapa prizivaju kvotu 12,49

Zbog njega je svako dete u vremenu kada su televizori bili spakovani u drvene kutije sa „obaveznom” heklanom dekoracijom na vrhu prijemnika, a internet bio naučna fantastika, bar jednom poželelo da zaviri pod haubu automobila. Inspiracija je naročito bila jaka pri samom pogledu na neko od vozila iz programa „Zavoda Crvena Zastava“ koje je majstor Rile najčešće uz pomoć štapa i kanapa vraćao u život. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Nadamo se da će upravo on uspeti da današnjim tipovanjem MOZZART donaciju pošalje kardiologiji KBC-a „Dr Dragiša Mišović“.

Pre nego što krenemo u igračku avanturu, recimo da je našeg podnevnog gosta malo ko oslovljavao sa Radoje Ristović. Nije bilo potrebe, jer bilo koji saobraćajni milicioner tadašnje SFRJ, kao i one skraćene SR Jugoslavije je znao da je on bio i ostao majstor Rile. Uvid u isprave ni u rutinskoj kontroli dokumenata, slučajno-namernog otkrića Mirka Alvirovića (1946-2018) bio je suvišan.Razlog za ovako jedinstvenu popularnost svakako je instinkt legendarnog Mirka koji je od Riletovih majstorija napravio serijal priloga koji nominalno zovemo i rubrikom „pomoću štapa i kanapa“. Ako vas zanima, sve je počelo običnim kvarom motora mešalice prvog urednika Jutarnjeg programa TV Beograda, Sergeja Šestakova. Alvirović ga je odoneo u preduzeće „21. maj“, gde je susreo našeg današnjeg igrača na plemenitost, a ostalo je istorija.

Danas je majstor Rile mehaničar za plemenita tipovanja u podnevnom izazovu koji gazi već 1.658. izdanje na stranicama MOZZART Sport portala. Radoje je kao što vidite bez štapa i kanapa tipovao do kvote 12,49 koja će nadamo se od sveg srca proći, budući da dolazi ispod čekića junaka detinjstva velikog broja čitalaca.

Slobodno evocirajte uspomene, setite se kako je Rile ženskom najlon čarapom rešavao problem puklog klinastog kaiša, pa pogledaje šta mu je palo na pamet na susretu NORIČ – BRISTOL SITI. Neće se Norič cenkati sa rivalima pošto jasno ističe kandidaturu za plasman u premijerligaške vode. Bristol Siti je ušareneo, pa lider tabele očekuje makar ponovljenu GG4+ pobedu sa poslednjeg meča para koji je odigran na koncu oktobra. Inače baš ovaj tip došao je na poslednje tri utakmice para.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

„Jedinica na Norič“, rekao je majstor Rile s kojim je SAT proslavio tri decenije rada, a on još jednom pokazao kako se s nešto plastelina može zaštititi razvodna kapa benzinskog motora starije konstrukcije od neželjene vlage.

Sledi meč BRENTFORD – LUTON. Domaćin je shodno poziciji na tabeli pozicioniran kao favorit. Imao je Luton na prethodnih pet utakmica dva kiksa, pa će sigurno igrati opreznije, naročito zbog sećanja na Brentfordovih 0:3 iz oktobra prošle godine. Inače, za one koje zanima ovaj par, mečevi ovih klubova umeju da donesu dosta golova.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

„Još jedna redinica“, poručuje Rile koji je pravosnažno dokazan kao majstor svih majstora. Naime, počeo je da radi još daleke 1968. godine, da bi bio učesnik takmičenja metalskih radnika automehaničarske struke od fabričkog do saveznog ranga u 52 navrata, prilikom čega je u 41 navrat osvojio prvo mesto. Da stvar bude još zanimljivija 1989. godine sa pet saveznh pobeda u SFRJ proglašen za najuspešnijeg mehaničara svih vremena.

Za mlađe, da ne kažemo milenijalce, to vam je Rile koji kao što vidite voli da pobeđuje, pa se nadamo da će to uspeti i u MOZZART izazovu između ostalog i uz meč RB LAJPCIG – UNION BERLIN. RB Lajpcig se još jednim kiksom ne bi udaljio samo od Bajerna, već bi mu drugu poziciju ozbiljno ugrozio Leverkuzen, Dortmund, a naravno i Union Berlin koji baš s ovom idejom dolazi u goste. Nagelsman je dakle pod pritiskom, a kako i ne bi bio kada je njegov tim pred ovaj susret poražen od Dortmunda i igrao nerešeno sa Volfsburgom. Videćemo da li će se nastaviti tradicija koja broji dve Lajpcigove 4+ pobede na mečevima para.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

„Kombinujem 1&2+”, rekao nam je Rile koji je svojevremeno žensku tašnu koristio i preporučio kao pravu riznicu, u njegovom slučaju „kištru alata“ za brzu popravku defekata na vozilima starije generacije. Primera radi, pored već pomenute ženske čarape, Rile je detonacije benzinskog motora rešavao tako što je razvodnu kapu na naprslim mestima natapao najobičnijim lakom koji skoro svaka dama ima u svom arsenalu neohodnih sitnica za svaki dan.

Navešćemo još neki savet od majstor Rileta, ali pre nego što nastavimo sa zabavom, bacimo se na utakmicu AZ ALKMAR – AJAKS. Kopljanici su u šampionatu skoro besprekorni, dok ni Alkmar nije loš s obzirom da je do sada izgubio samo jednu utakmicu, a u X otišao čak sedam puta. Dakle, biće AZ Aklmar tvrd orah za Ajaks koji će svim silama pokušavati da dokaže nedvosmisleno potvrđen bolji sastav ekipe.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

„Ajaks daje dva gola“, priča Rile koji između ostalog navodi kako je na vozilima iz Zastavinog programa, sa DMB-ovim benzincima ugrađivanim u vozila tipa „Jugo“, „101“, ili pak na Ladi, nekom Polonezu, ili koji su imali platinsku dugmad običan krompir za prvu pomoć mogao da zameni pokvareni kondenzator. Zanimljivo zar ne, naravno ukoliko poznajete sistem stvaranja varnice po tradicionalnim principima?

Za kraj idemo na meč FULAM – MAN. JUN. Mitrović je pod znakom pitanja, ali ne i podređen položaj Fulama u sudaru sa Mančester Junajtedom. Da ne bude zabune, umeju gosti da se brane, o čemu govori čak četiri X ishoda, nakon kojih je njihova taktika poklekla pred Čelsijem sa 0:1. Inače, Mančester Junajted je istorijski bolji na mečevima para koji uglavnom donosi minimum GG3+ ishode.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

“Naravno, na pobedu Mančester Junajteda”, konstatovao je naš današnji gost koji je svakako simbol jednog drugog, iz ove perspektive romantičnog perioda u automobilizmu kada je naravno za prvu pomoć čak i malo gaziranog soka na “Jugu 45” moglo da oživi ferodu lamele kako bi stigli do prvog servisa.

Da bi milenijalcima bilo jasno šta je i ko bio naš današnji gost usudićemo se da napravimo jedno nemoguće poređenje. Naime, majstor Rile bio jezvezda koju možemo načelno porediti sa današnjim jutjuberima, onda kada fenomen društvenih mreža nije postojao... Sve što je pokazivao, lično je isprobao, a onda na snimanje. Kaže, ni to nije bilo jednostavno, a supruga ga je fenirala pred svaki susret sa filmskom kamerom… Sve je moralo da se snimi iz prve, jer tadašnja tehnologija je dozvoljavala da se tek u montaži videi šta je majstor Rile za mali ekran uradio.

Recimo, Rile je problem pokvarenih prskalica vetrobranskog stakla rešio sa običnom flašom na komandnoj tabli na koju je prikačio crevo vezano za metlicu brisača. Nadalje, uz samo jedno parče drveta privremeno je povezao pokvarenu metlicu brisača za ispravnu. Sve su ovo bili mali saveti za vozače zasnovani na dovitljivim rešenjima jednog lucidnog mehaničara koji je i u najteže doba sankcija iznalazio rešenja koja su vozačima omogućavala da ostanu na drumu.

Nas sve ovo asocira na igračku snalažljivost, pa se baš zato nadamo da će upravo Radoje Ristović uspeti da nam donese MOZZART pobedu…

PLEMENITI BET INFO – REPUBLIKA SRPSKA

Majstor Rile će na plemenitom tiketu u RS, s istom igračkom kombinacijom kao i u Srbiji potencijalni dobitak proslediti na adresu Humanitarnog udruženja “Arta” iz Bijeljine. MOZZART kvota je dakle ista i iznosi 12,49, a potencijalni dobitak zaračunat je na osnovu svakodnevne kompanijske uplate od 100 konvertibilnih maraka.

Kvote, na odigrane utakmice, bile su aktuelne u momentu sastavljanja tiketa!

PIŠU: Miloš MILIĆ i Đurđe MEČANIN

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.