Izvor: MozzartSport.com, 21.Maj.2020, 11:37

Humanitarni tiket u podne: Biljana Ubović tipuje za Udruženje para i kvadriplegičara u Novom Sadu

Stonoteniserka nije odolela beloruskim fudbalskim izazovima

Krećemo u novi podnevni izazov, slobodni da kažemo da je to već tradicija kojoj nije naudila ni pandemijska kriza. Trajemo već skoro četiri godine, tipujući s poznatima iz dana u dan svih 365 dana u godini. Bilans nam je 15.409.689 doniranih dinara, što smatramo samo prolaznom stanicom na donatorskom putu koji smo zacrtali. Da dođemo do dodatnog plusa danas nam pomaže paraolimpijska stonoteniserka Biljana Ubović, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << s kojom čekamo prolazak pet parova za ukupnu kvotu 10,29.

Potencijalni dobitak po želji gošće uz željenu prolaznost 1.441. “Humanitarnog tiketa u podne” koji iznosi 102.900 dinara MOZZART će proslediti Udruženju para i kvadriplegičara u Novom Sadu.

Krećemo s meča beloruskih rezervista, gde se sastaju SLAVIJA MOZIR II – GORODEJA II. Duel dva poslednjeplasirana tima na tabeli. Slavija je od devet odigranih mečeva izgubila sedam uz jedan remi i jednom pobedom nad rezervistima BATE Borisova koju su upisali krajem marta. Gorodeja je sa osam poraza i jednim nerešenim ishodom zakucana za dno tabele, a koliko je ovaj tim „porozan“ dovoljno govori podatak da ih je u prošlom kolu Torpedo „torpedirao“ sa 9:4. Njihov duel u septembru takođe na ovom terenu Gorodeja je dobila sa 1:0.

“Verujem da bar jedan tim neće postići pogodak u drugom delu igre”, reče nam stonotenoiserka koja trenira u klubu Spin iz Novog Sada.

Idemo na par ŠAHTJOR SOLIGORSK II – BELŠINA II. Šahtjor je posle tri vezana remija na početku takmičenja upisao isto toliko pobeda, da bi zapao u krizu početkom maja, a iz nje je izašao pre nekoliko dana pošto je bio ubedljiv protiv Slavije (4:1). Belšina je od četiri prethodne utakmice remizirala na tri, a pobeđivala je samo dva puta ove sezone. Prethodni put ovi klubovi snage su odmerili 2016, a Belšina nikada nije dobila Šahtjor koji je od ukupno osam međusobnih duela dobio šest uz dva nerešena ishoda.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

“Za ovu priliku izdvajam 4+ igru”

Menjamo takmičenje, ali ne i sport baveći se egzotikom fudbala na Bermudima i parom MUSONGATI – ATLETIKO OLIMPIK. Nema ovde premišljanja za drugoplasirani Musongati. Atletiko Olimpik se iz njihovog ugla mora savladati, odnosno razbiti malerozna serija od dva vezana remija. Uprkos činjenici da su gosti 11. na tabeli u poslednje vreme imaju samo jedan poraz, pa će svakako pružiti otpor. Očekuje se da zaigraju bunker, ali ne i da ga materijalizuju u bodove pošto ih Musongati tradicionalno odvlači u poraze.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

“Igram na raspon golova, očekujući da će ih biti od 2-4”, konstatovala je Biljana Ubović.

Ponovo smo u Belorusiji, ovog puta u elitnom takmičenju na utakmici NEMAN GRODNO – TORPEDO ŽODINO. Od početka sezone Neman je upisala samo dve pobede, a samo na dva prethodna meča primila je sedam golova. Jedino Smoleviči i Belšina lošije stoje na tabeli od nje. Torpedo je od devet odigranih utakmica dobio pet, uz tri remija i samo jedan poraz, pa je zasluženo drugi na tabeli iza BATE Borisova. Od pet poslednjih međusobnih odmeravanja Torpedo je dobio tri, dok su dva puta igrali nerešeno uz najčešći opseg golova 0-2.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

“Kombinujem X2&0-3”, oprezno će naša gošća do kvote 1,53.

Za kraj, dobro nam znane simulacije. Šta može da se desi na meču AZ ALKMAR (SIM) – FAJENORD (SIM), Biljana rešava s još jednim, priznajemo interesantnim, ali i dobrom kvotom nagrađenim tipom.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

“Može GG, ali kroz šansu, odnosno očekivanje da tip prođe u prvom, ili u drugom delu igre”, rekla je naša današnja gošća, odlažući tipovanje.

O sebi kaže:”Rođena sam 1977. godine u Bačkoj Palanci. Osnovnu školu završila sam u Mladenovu, a srednju Poljoprivrednu školu u Iloku, u Hrvatskoj. U noći dočeka nove 2001. godine, vraćajući se iz Novog Sada, doživela sam tešku saobraćajnu nesreću. Tada sam zadobila povredu kičme u nivou TH12 – L1. Period neposredno nakon nesreće i u toku oporavka bio je vrlo težak i za mene i za moju porodicu. Na sreću, zahvaljujući neizmernoj ljubavi i podršci porodice i prijatelja, iz svega sam izašla mnogo hrabrija, jača i upornija nego ranije. Nakon svega smatram da svaki čovek koji ima neke zdravstvene probleme, ne sme nikako da klone duhom već treba svakodnevno da se trudi da te probleme savlada i da svoja interesovanja usmeri na stvari koje će očvrsnuti njegov duh i vratiti mu volju i veru u bolje sutra”

Priča o njenoj karijeri takođe je zanimljiva. Kako je sve počelo?

“Tog 15. oktobra 2008. godine, neposredno posle paraolimpijskih takmičenja u Pekingu, prvi put sam sa svojom klupskom prijateljicom Borislavom Perić Ranković otišla na trening stonog tenisa. Tada još uvek nisam slutila da ću se ozbiljno posvetiti ovom sportu. Prvi zapaženiji rezultat koji sam postigla je ekipna pobeda na državnom prvenstvu 2011. i 2012. godine, koju sam ostvarila zajedno sa Borislavom Perić Ranković i Nadom Matić. Moja prva pojedinačana medalja je bronzana medalja koju sam osvojila na turniru „Dan Nezaborava“ 2013. u Smederevu. Taj 15. maj će za mene uvek ostati dan nezaborava jer sam osvojila svoju prvu medalju na domaćim turnirima. Bilo je do sada mnogo odličja. Izdvajati ih sve, nabrajati, bilo bi zaista predugačko, pa ostaje da vam kažem da sam 2019. godine na Lignano Master Open takmičenju osvojila pojedinačno srebro, te da mi je najznačajnija medalja ekipno zlato iz 2017. godine”.

Na kraju, Biljana Ubović, izrazila je zadovoljstvo zbog učešća u našoj velikoj akciji. Stegnimo joj palčeve u nadi da ćemo zajedno upisati dodatni plus u najjačoj akciji plemenitog klađenja.

Ova i slične MOZZART akcije inspirisale su Biljanu na igračku ofanzivu, za šta joj sleduje veliki aplauz kojim pozdravljamo redovno tipovanje za institucije preko Drine.

PLEMENITI BET INFO – REPUBLIKA SRPSKA

Biljana Ubović će na plemenitom tiketu u RS, s istom igračkom kombinacijom kao i u Srbiji potencijalni dobitak će proslediti na adresu Udruženja roditelja i dece sa posebnim potrebama "Izvor "iz Srbca. MOZZART kvota je dakle ista i iznosi 10,29, a potencijalni dobitak zaračunat je na osnovu svakodnevne kompanijske uplate od 50 konvertibilnih maraka.

Kvote, na odigrane utakmice, bile su aktuelne u momentu sastavljanja tiketa!

PIŠU: Miloš MILIĆ i Đurđe MEČANIN

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.