Humani gest fudbalera večitih

Izvor: B92, 12.Jan.2013, 15:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Humani gest fudbalera večitih

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana u subotu su se ujedinili u jednoj akciji koja je za svaku pohvalu, pošto su posetili decu koja boluju od raka.

Igrači 'večitih' posetili su roditeljsku kuću koja se nalazi u okviru Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije "Dr Vukan Čupić". Domaćin te humane akcije je "Zvončica", udruženje roditelja dece obolele od malignih bolesti.

Na inicijativu Aćibadem grupe, najveće privatne zdravstvene grupe u Turskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koja ujedno vodi brigu o zdravlju fudbalera dva najveća srpska kluba, a povodom 20 godina postojanja udruženja „Zvončica“, fudbaleri Partizana i Crvene zvezde posetili su decu obolelu od raka koja borave u roditeljskoj kući i proveli sa njima prijatno vreme u druženju i igri.

Tom prilikom fudbaleri su zajedno sa Deda Mrazom deci podelili novogodišnje paketiće. Prethodno je 30-tak mališana uživalo u pozorišnoj predstavi „Čarobni pasulj“, organizovano je zajedničko fotografisanje, kao i deljenje autograma. Pošto nisu mogli na pravom fudbalskom terenu, fudbaleri su u Dnevnom boravku u Roditeljskoj kući sa mališanima odigrali i nekoliko partija stonog fudbala.

Nije važno ko je pobedio ovoga puta, važno je da su sportisti učinili sve što je u njihovoj moći da deci taj dan ostane u dugom i lepom sećanju. Iz Crvene Zvezde decu su posetili Filip Kasalica, Marko Vešović i Vukan Savićević, a iz tabora Partizana Radiša Ilić i Živko Živković.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zvezdaši i Partizanovci u humanoj misiji

Izvor: Sportal.rs, 12.Jan.2013

Kad je teško crveno i crno-bele boje - ne postoje. Postoji samo zajednički cilj, koji su u subotu imali igrači Crvene zvezde i Partizana, da unesu malo radosti u živote dece obolele od raka, na inicijativu "Aćibadem grupe", najveće privatne zdravstvene grupe u turskoj koja ujedno vodi brigu...

Nastavak na Sportal.rs...

Večiti obradovali decu obolelu od raka (FOTO)

Izvor: Sportski Žurnal, 12.Jan.2013

Večiti rivali zajedno – u humanoj misiji!. Partizanovi golmani Radiša Ilić i Živko Živković obukli su iste majice kao zvezdaši Filip Kasalica, Marko Vešović i Vukan Savićević, složno sa željama o ozdravljenju izašli su pred decu koja se leče od raka u Institutu za zdravstvenu zaštitu...

Nastavak na Sportski Žurnal...

Večiti sa mališanima

Izvor: RTS, 12.Jan.2013

Fudbaleri Zvezde i Partizana obišli decu koja se leče od malignih oboljenja u Roditeljskoj kući pri Institutu za majku i dete. Druženje je rezultat inicijative najvećeg lanca bolnica u Turskoj "Aći-badema", koji brine o zdravlju fudbalera dva kluba...Uoči Pravoslavne nove godine, fudbaleri Partizana...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.