Huligani Tventea pretukli sponzore Hamarbija VIDEO

Izvor: B92, 28.Jul.2023, 15:18

Huligani Tventea pretukli sponzore Hamarbija VIDEO

Na samom kraju meča kvalifikacija za Ligu Konferencija maskirani napadači prišli su delu tribine sa predstavnicima gostiju i krenuli u napad.

Tom prilikom najgore je prošao muškarac za kojeg se ispostavilo da je predstavnik firme koja sponzoriše švedski klub, nakon čega je završio u bolnici.

Nije jedini koji je pretrpeo povrede i posekotine u jurišu Tventeovih huligana - više lica je takođe povređeno, srećom lakše.

Sve do dolaska policije na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << taj deo stadiona gosti, među kojima su bili sponzori i prijatelji kluba sa porodicama, bili su pod udarcima pomahnitalih huligana, a sve su zabeležile kamere na stadionu.

Stoga, ne bi trebalo da bude teško da se utvrdi njihov identitet iako su svi bili maskirani.

Nedugo posle incidenta oglasio se švedski klub i podelio prve informacije o povređenima za koje je rečeno da su u stabilnom stanju, da nisu pretrpeli ozbiljne povrede "uprkos situaciji u kojoj su se našli".

Hamarbi je pritom poručio da će, zajedno sa UEFA i Tventeom, vrlo ozbiljno preispitati ovaj slučaj kako bi se došlo do zaključka kako je i zbog čega došlo do fizičkog napada navijača na prijatelje kluba i sponzore.

"Dok ne dobijemo više informacija u vezi sa čitavim slučajem, klub iznad svega želi da pruži podršku svima koji su bili na licu mesta u vreme napada. To što se desilo je potpuno neprihvatljivo i ne bi smelo da se dešava na fudbalskoj utakmici", navodi se u saopštenju švedskog kluba.

Na terenu, Tvente je bio bolji i savladao goste 1:0.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.