Hteli smo Musi da zagorčamo život

Izvor: B92, 27.Feb.2024, 14:17

"Hteli smo Musi da zagorčamo život"

Francuski košarkaš Endru Albisi osvrnuo se na meč sa Bosnom i Hercegovinom u kvalifikacijama za Evrobasket (74:64).

Albisi je bio zadužen za čuvanje najboljeg igrača domaćih, Džanana Muse, a posao je odradio zaista dobro.

Musa je meč završio sa 15 poena (5/13 iz igre, 4/8 penali), uz najlošiji indeks korisnosti od igrača BiH.

"Hteli smo da mu zagorčamo život. Igram protiv njega u Španiji, poznajem ga i znam da kada ga sprečimo da postigne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koš, on postaje frustriran. Morali smo da ga maksimalno ograničimo. Promašio je dosta slobodnih bacanja, a onda ide da razgovara sa navijačima, sa sudijama... To je upravo ono što smo hteli", rekao je Albisi za "Ekip".

Analizirao je i utakmicu.

"Znali smo da nas čeka teška utakmica. Bosna i Hercegovina je ekipa netipičnog profila s pet visokih igrača od 2 metra. Bili smo spremni, dobro smo ih skautirali. Znali smo da moramo zaustaviti Džanana Musu, on je najbolji strelac, onaj koji stvara puno toga pogotovo u odsustvu Džona Robersona i Jusufa Nurkića. Bilo je trenutaka kada smo se malo uplašili sami sebe, ali to su stvari koje bi nam takođe trebalo da pomognu da učimo i idemo napred, pogotovo u ovakvim neprijateljskim atmosferama. Ovde nije lako igrati, ali mi smo odradili posao", dodao je on.

Francuska ima skor 2-0, dok je BiH na 1-1, baš kao i Hrvatska. Kipar je bez bodova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.