Hrvatski sudija pobedio UEFA

Izvor: B92, 27.Maj.2014, 13:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatski sudija 'pobedio' UEFA

Opštinski sud u Daruvaru presudio je u korist sudije Bruna Marića, koji je tužio UEFA zbog "duševnog bola i štete" koje su nanele optužbe o nameštanju utakmice.

"Nisam ni slušao onaj finansijski deo presude. Najbitnije mi je da je UEFA proglašena krivom za ono što je napravila mojoj porodici i meni. Pobedili smo jednu UEFU koja je mislila da može da radi šta hoće", rekao je Marić, a prenosi Večernji list.

Evropska kuča fudbala moraće po nepravosnažnoj presudi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da isplati arbitru odšetetu od 750 hiljada kuna (100 hiljada evra), dok troškove suđenja u iznosu od 441.781 kunu mora da plati Marić, ali je njegov advokat na tu odluku najavio žalbu.

On je zahtevao da mu UEFA isplati million evra odštete, ali ističe da je zadovoljan presudom.

Početkom ove godine delegacija UEFA sastala se sa arbitrom i njegovim advokatom. Pokušali su da se nagode, ali je UEFA odbila zahtev Marića za izvinjenje i ponudila mu znatno manju sumu. Predsednik Disciplinske komisije Emilio Garsija ponudio je Mariću 100 hiljada evra, što je ovaj ekspresno odbio i napustio sastanak.

Marića je 2010. godine u sedištu saveza ispitivao Robin Bokšić, kontroverzni bivši istražitelj UEFA, koji je optužio Marića za učestvovanje u nameštanju utakmice hrvatskog Kupa između Dinama i Hajduka 2009. godine.

Marić je zahtevao da protiv Bokšića i njegovog bivšeg šefa u UEFA Pitera Limahera bude podignuta krivična prijava zbog pretnji, prisile i zloupotrebe položaja i ovlašćenja.

Inače, ovo nije prvi slučaj da je UEFA izgubila parnicu. Pre dve godine, Evropska kuća fudbala izgubila je u slučaju protiv Bajerna, takođe posle zapažanja Bokšića i Limahera. Tade je pod lupom bio duel Bavaraca i Zenita u Ligi Evrope 2008. godine.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Hrvatski sudija pobedio UEFA

Izvor: Sportski Žurnal, 27.Maj.2014

Opštinski sud u Daruvaru proglasio je danas Evropsku fudbalsku uniju (UEFA) krivom za neutemeljene optužbe na račun hrvatskog fudbalskog sudije Bruna Marića za nameštanje utakmica i naložio joj da mu isplati odštetu od 750.000 kuna (oko 100.000 evra).. (FOTO: večernji.hr – Damir Spehar). Marić...

Nastavak na Sportski Žurnal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.