Izvor: MozzartSport.com, 04.Avg.2021, 15:49

Hrvatski rvač o Zurabu: Ljigavi borac, kažnjava svaku grešku

„Presudio je moj loš ulazak u borbu“, kaže Ivan Huklek

Tako je u sportu: jedan slavi, drugi tuguje. Dok je Zurab Datunašvili poručio „Živela Srbija“ posle osvajanja bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju, njegov poslednji rival u borbi za odličje Ivan Huklek teško se mirio sa porazom.

Naturalizovani Gruzin je slavio 6:1, tako što je u uvodnoj fazi borbe napravio, ispostavilo se, nedostižnu prednost. Baš kasnije taktiziranje, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << odugovlačenje, čuvanje rezultata i kontrola vremena borca koji je nastupao pod srpskom trobojkom nikako nije odgovaralo 24-godišnjem Hukleku.

„Bila je taktika da zavučem ruku i probam da napravim bodove u parteru. Pokušao sam, ali se protivnik dobro zatvorio i nisam uspeo. On je, da tako kažem, ljigav borac, znatno iskusniji od mene. On kažnjava svaku grešku protivnika, a ja sam je, nažalost, brzo napravio. Naravno da sam tužan, ali idemo dalje“, sumirao je utiske Ivan Huklek.

Priznao je Hrvat da ga je Zurab Datunašvili iznenadio taktikom, da nije očekivao tako snažan početak borbe našeg takmičara.

Presudio je moj loš ulazak u borbu. Izgubio sam bodove naivno iz akcije koja mi je bila poznata i koju je on čekao i dočekao. Mislio sam da imam šansu, a na kraju me je iznenadio, napravio bodove u parteru i to više nisam mogao da stignem“, nadovezao se Huklek.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.