Hrvatski lekar o Đokoviću: Ko neće da se vakciniše, ne može da nastavi sa sportom

Izvor: B92, 09.Maj.2020, 08:01

Hrvatski lekar o Đokoviću: Ko neće da se vakciniše, ne može da nastavi sa sportom

Zoran Bahtijarević, doktor fudbalske reprezentacije Hrvatske, govorio je kakav će sport biti nakon pandemije koronavirusa.

On je kazao da će postojati pravilo koje će svi profesionalni sportisti morati da poštuju.

Neizbežno je bilo pitanje i šta misli o sumnjičavosti Novaka Đokovića, ali i "teorijama zavere" hrvatskog fudbalera Dejana Lovrena.

"Ne želim govoriti o njihovim motivima. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Postoje roditelji koji odbijaju vakcinu, ali lično smatram da je uz antifašizam, vakcina najveća tekovina 20. veka. U određenim županijama u kojima vakcinacija t nije visoka nama su se vratile male boginje. Deca umiru od bolesti koju smo decenijama smatrali iskorenjenom. Potrebno je razgovarati o ovom problemu i u sportu. To je političko, zdravstveno i filozofsko pitanje", rekao je Bahtijarević za Index.

On je obaveznu vakcinaciju uporedio sa doping testovima.

"Slično je i sa antidoping testovima, postoje sportisti koji se tome protive, ali oni se ne mogu takmičiti u profesionalnom sportu. Onaj ko se ne želi vakcinisati u budućnosti se neće moći baviti profesionalnim sportom, to je moj lični stav i uverenje. Moramo čuvati zdravlje sportista, to je preduslov za takmičenje"; dodao je on.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

KO NEĆE DA SE VAKCINIŠE TAJ NEĆE MOĆI DA SE TAKMIČI! Hrvatski lekar prokomentarisao Đokovićev stav o vakcinama

Izvor: Kurir, 09.Maj.2020

Zoran Bahtijarević, doktor fudbalske reprezentacije Hrvatske, govorio je kakav će sport biti nakon pandemije koronavirusa.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.