Izvor: MozzartSport.com, 01.Mar.2021, 14:48

„Hrvatski Bekam“ na meti Bajerna

Hrvatska reprezentacija dobija novu zvezdu

Sa scene je sišla ili polako silazi jedna generacija hrvatskih fudbalera (Srna, Mandžukić, Rakitić, Modrić...) ali polako stasava nova (Vlašić, Gvardiol, Brekalo, Majer, Bradarić...) koja dobija ozbiljnog aduta iz Bundeslige.

Ultraofanzivni levi bek Borna Sosa iz Štutgarta oduševljava nemačku fudbalsku javnost. Toliko da ga je Štutgartov sportski direktor Sven Mislintat uporedio >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << sa Dejvidom Bekamom.

„Borna sam kaže da mu je uzor Dejvid Bekam, a ja lično mislim da imaju sličan kvalitet. Borna izvodi svaki korner, centira oštro, ravno, nekad na prvu, a nekad na drugu stativu. Njegova leva noga je strašno oružje“, kaže nekadašnji lovac na talente Borusije Dortmund i Arsenala.

I upravo su ta leva noga i centaršut ono što Sosu izdvaja u Bundesligi. Hrvat je na poslednjih sedam mečeva koje je igrao u Bundesligi namestio sedam golova. Tri puta je bio u timu kola. Pre toga je na 11 utakmica imao tek jednu asistenciju. U poslednje vreme sjajno sarađuje na austrijskim napadačem srpskih korena Sašom Kalajdžićem. Od poslednjih šest Kalajdžičevih golova, čak četiri mu je namestio Sosa.

„Naša balkanska veza funkcioniše sjajno“, kaže Kalajdžić.

Sosine sjajne partije u poslednje vreme su privukle i interesovanje slavnog Bajerna. Međutim, s obzirom da su Bavarci već dogovorili besplatan transfer Redingovog levog beka Omara Ričardsa za sledeće leto, postavlja se pitanje da li im je potreban još jedan igrač na toj poziciji.

Kako god, Štutgart u Sosi ima veliki kapital i debelo će mu se isplatiti 6.000.000 evra uloženih u Hrvatapre dve i po godine kada su ga kupili od Dinama. Sada vredi makar duplo više. A veliki kapital u Sosi ima i hrvatska reprezentacija kojoj je pozicija levog beka godinama bila rak rana. Menjali su se prethodnih godina Strinić, Pivarić, Leovac ali niko od njih nije bio pravo rešenje. U poslednje vreme na toj poziciji dobre igre pružaju Borna Barišić iz Glazgov Rendžersa i Domagoj Bradarić iz Lila, a sa Sosom je Hrvatska dobila još jedno kvalitetno rešenje uz levu aut liniju.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.