Izvor: Nezavisne Novine, 01.Sep.2017, 16:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska pobjedom protiv Mađarske otvorila Evrobasket

Hrvatska košarkaška reprezentacija nakon puno muke uspjela je doći do prve pobjede na otvaranju Evrobasketa. Hrvatska je u utakmici prvog kola igranoj u Klužu pobijedila Mađarsku s 67:58.

Hrvatska nije igrala dobro tri četvrtine. Mađarska je stalno bila tu, disala je za vratom, a na ulazu u zadnju četvrtinu Mađari su imali i minimalnu prednost. Izgledalo je da je drama na pomolu, da bi se Hrvatska već na prvoj stepenici mogla poskliznuti, ali onda su igrači Aleksandra >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Petrovića ubacili u brzinu više, pojačali do tada jako lošu obranu i tempom su slomili izmorene Mađare.

Hrvatska je utakmicu otvorila odlično. Prednost od 6:0 nije dala nagovijestiti da ćemo punih 30 minuta gledati mučenje puno jačeg tima protiv reprezentacije koja pripada donjem domu evropske košarke. Ipak, to se dogodilo. U napadu nije bilo sigurnosti, ritam je bio usporen, a u nekim trenucima djelovalo je kao da se igrači plaše šutirati prema košu.

U obrani je curilo na sve strane, a poseban problem bio je obrambeni skok. Mađari su nas preko Hange i Vojvode grickali sve do trenutka dok se Hanga nije povrijedio. Bio je to ključan trenutak jer Vojvoda nije mogao sam, a Hrvatska je u tim trenucima napokon uspjela kontrolisati skok i u zadnjoj četvrtini baš je odbrana bila ključan razlog pobjede. Naravno, uz sjajnog Bojana Bogdanovića protiv kojeg Mađari nisu imali rješenja.

Bojan Bogdanović sa 23 i Dario Šarić sa 15 koševa predvodili su Hrvatsku do prve pobjede, dok su Zoltan Perl sa 12 i David Vojvoda sa 11 ubačaja bili najefikasniji kod Mađarske.

Kasnije u petak u grupi C još će igrati Španija - Crna Gora i Rumunija - Češka. Hrvatska će u drugom kolu u subotu (19.30 sati) igrati protiv domaćina Rumunije.

(index.hr)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

EVROBASKET: Hrvatskoj dovoljna četvrtina za pobedu nad Mađarskom

Izvor: HotSport.rs, 01.Sep.2017

Košarkaška reprezentacija Hrvatske zabeležila je trijumf nad ekipom Mađarske u 1. kolu Evrobasketa u grupi C koja se igra u rumunskom Klužu rezultatom 67:58.. Mađarska je neočekivano agresivno „otvorila“ susret protiv Hrvatske, i dobra igra u napadu donela je poprilično izjednačeno prvo...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.