Hrvatska bez prava na grešku protiv Mađarske

Izvor: B92, 29.Nov.2018, 12:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska bez prava na grešku protiv Mađarske

Košarkaška reprezentacija Hrvatske sastaje sa sa Mađarskom od 18 časova u petom "prozoru" kvalifikacija za Mundobasket u Kini 2019. godine.

"Kockasti" se nalaze na začelju grupe J sa skorom od tri pobede i pet poraza, i ukoliko ponovo dopuste neko iznenađenje biće veoma daleko od plasmana na SP.

Hrvatska je dosta zakomplikovala situaciju izgubivši utakmica od Litvanije i Poljske, i to sa NBA igračima (Šarić, Bogdanović...).

Sada oni neće biti u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mogućnosti da pomognu nacionalnom timu i sa te strane biće veoma teško ekipi selektora Anzulovića.

Mađari su se pokazali kao veoma dobra reprezentacija, imaju pobedu više od Hrvatske i sigurno da neće doći u Osijek sa belim zastavicama.

"Promijenili smo malo sastav u odnosu na prošlu utakmicu jer ne možemo da računamo na evroligaške i NBA igrače i stoga ovoj reprezentaciji treba podrška jer moramo da odigramo utakmicu na najvišem nivou. Nadam se da ćemo, uz sav respekt prema protivniku i uz pomoć publike ovaj put dobiti utakmicu. Siguran sam, ako ćemo imati obranu na najvišem nivou, da će nam iz te obrane i napad dobiti sigurnost i kvalitetu“, rekao je Anzulović pred meč sa Mađarskom.

Hrvatska je u kvalifikacijama već doživela šokantan poraz pored domaćom publikom, pošto je još na početku izgubila od Rumunije, dok je Holandiju jedva pobedila.

U ostalim mečevima grupe J sastaju se Italija i Litvanija (20.15) i Holandija i Poljska (20.00).

Veoma važan meč odigraće i selekcija Crna Gore, koja se od 18.30 sastaje sa Letonijom u baltičkoj zemlji. Ukoliko Crna Gora želi da ostane u trci za plasman na Mundobasket morala bi da pobedi jer bi se eventulnim porazom udaljila od tog cilja.

Letonija se nalazi na trećem mestu sa skorom 5/3, dok je Crna Gora četvrta sa 4/4, baš kao i Ukrajina, koja igra sa Slovenijom, kojoj su samo teoretske šanse ostale da se plasira na SP i gotovo je izvesno da Evropskog šampiona nećemo gledati u Kini.

Program kvalifikacija za Svetsko prvenstvo kreće od 17 časova kada se sastaju selekcije Turske i Španije. Obe selekcije nalaze se veoma blizu plasmana u Kinu, pošto "Furija" ima 7/1, a Turska 6/2.

Košarkaška reprezentacija Srbije meč u ovom ciklusu kvalifikacija odigraće u petak od 13 časova kada će gostovati Izraelu. Ovo će takođe biti veoma važna utakmica izabranike Aleksandra Đorđevića, koji bi eventualnom pobedom došli na korak do tla Kine.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DOMINACIJA BILANA: Hrvatska posle drame pobedila Mađarsku i produžila nadu u plasman na Mundobsket

Izvor: Kurir, 29.Nov.2018

Košarkaška reprezentacija Hrvatske pobedila je Mađarsku u Osijeku 74:69 (22:15, 22:23, 18:12, 12:19) u utakmici Grupe J kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kini.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.