Izvor: MozzartSport.com, 16.Maj.2021, 11:21

Hrvatska: Rijeka i Hajduk nastavljaju trku za mesto koje možda vodi u Evropu

Preostali mečevi 35. kola igraju se u nedelju, derbi je na programu od 15 časova u Varaždinu

Prilično je neizvesna završnica šampionata Hrvatske. Pobeda Istre nad Slaven Belupom (1:0) u subotu donela je dodatnu neizvesnost uoči duela Varaždina i Rijeke u nedelju (15 časova) u pretposlednjem kolu.

Varaždin je sada pao na poslednju poziciju, pošto ima bod manje od Istre. Mora da pobedi Rijeku na svom terenu, ako ne želi da u poslednjih 90 minuta zavisi od duela >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Osijeka i Istre.

Pred nama je vrlo zahtevna utakmica, jer Rijeci tri boda puno znače u borbi za Evropu, a nama je potreban pozitivan rezultat u borbi za očuvanje prvoligaškog statusa. Smatram da naš motiv mora da bude veći od njihovog, jer mi se borimo za goli život. Zbog toga se nadam da će to kod nas da probudi inat, volju i želju, pa da ćemo moći da pariramo Rijeci“, kazao je trener Varaždina Zoran Kastel. Nikola Tkalčić i Gabrijel Boban nisu uspeli da se oporave potpuno, tek su počeli sa treninzima. Takođe, Ivan Posevac je povređen i nije se oporavio, tako da će domaćin biti oslabljen.

15.00: (4,30) Varaždin (3,45) Rijeka (1,80)

Problem po Varaždin je taj što i Riječanima trebaju bodovi, trenutno su 4. na tabeli i bore se za mesto u kvalifikacijama za Ligu konferencija.

Posle poraza od Hajduka izabranici Gorana Tomića su zakomplikovali sebi život, sada im trećeplasirana Gorica beži četiri boda. Doduše, njoj u goste u nedelju od 19.10 časova dolazi novi-stari šampion Dinamo, tako da Rijeka ima dobru priliku da joj priđe na bod zaostatka.

Moguće je da će na kraju šampionata i 4. pozicija da vodi u Ligu konferencija, ali to zavisi od finala Kupa Hrvatske i duela Istre i Dinamo Zagreba. Ukoliko Puljani naprave iznenađenje i osvoje trofej, oni će da predstavljaju Hrvatsku na međunarodnoj sceni.

Još jedna u nizu bitnih utakmica. Sami o sebi odlučujemo, sve imamo u svojim rukama. Očekujem da odigramo pravu mušku utakmicu, uz pozitivnu energiju, i sa nadom da ćemo da uzmemo tri boda. Varaždin je u poslednjih osam utakmica doživeo samo dva poraza. Imaju dosta nerešenih rezultata i namučili su sve favorite. U dobrom raspoloženju čekaju utakmicu u kojoj su im bodovi jako bitni“, poziva na oprez trener Rijeke.

Šansu za Evropu ima i Hajduk iz Splita, koji od 17.05 gostuje Šibeniku. Splićani imaju bod manje od Rijeke, pa se nadaju da će se oni saplesti negde u poslednja dva kola. Hajduk poslednjih 90 minuta igra na svom terenu protiv Šibenika, dok Rijega dočekuje Goricu.

HRVATSKA 1 – 35. (PRETPOSLEDNJE) KOLO

Subota

Lokomotiva Zagreb – Osijek 0:2 (0:0)

Istra – Slaven Belupo 1:0 (0:0)

Nedelja

15.00: (4,30) Varaždin (3,45) Rijeka (1,80)

17.05: (4,40) Šibenik (3,35) Hajduk Split (1,80)

19.10: (3,90) Gorica (3,45) Dinamo Zagreb (1,88)

***Kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.