Izvor: MozzartSport.com, 20.Apr.2021, 12:20

Hrvatska: Hajduku se smrkne pred svako gostovanje u Koprivnci

Slaven Belupo umeo je propisno da namuči Bile i otkine im bodove

Gajio je Hajduk kroz sezone različite ambicije, a nebrojeno puta je Slaven Belupo, naročito u Koprivnici, bio kamen spoticanja za Splićane. Za Bile je Slaven sve samo ne rado viđen gost, a još manje domaćin. I nekako kada god na Poljudu pomisle da mogu da krenu napred, desi se Slaven.

U zao čas je po Hajduk stigao Slaven na Poljudu, prekinuo im je seriju pobeda, a sada je došao red da se Splićani >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << zapute u Koprivnicu (19.05). Pravo na grešku nemaju jer je Rijeka uhvatila zalet, a Goricu na trećem mestu održava bodovna zaliha iz jesenjeg dela šampionata.

19.05: (2.80) Slaven Belupo (3.10) Hajduk (2.50)

Ne bi Hajduku bilo lako u Koprivnici i da trener Paulo Tramecani može da računa na najjači sastav. Osijek je na Poljudu u prošlom kolu odneo bodove i stavio tačku na Hajdukovu seriju neporaženosti, a gubitak bodova tek je nešto bolniji od žutih kartona Stefana Simića i Marija Vuškovića, te crvenog kartona Marka Fosatija. Neće Tramecani imati na raspolaganju standardne prvotimce zbog suspenzije i sve miriše na još jedno mučenje Bilih u Koprivnici.

Početkom aprila Slaven je propustio priliku da trijumfuje na Poljudu prvi put posle nešto više od dve godine. Ivan Krstanović je sa dva gola doveo Slaven nadomak cilja, ali je turski napadač Umut u 93. minutu iščupao bod za Hajduk (2:2). Na tom meču Nihad Mujakić je dobio direktan crveni karton, a posle odrađena dva meča suspenzije vraća se u sastav.

Hajduk je na svakom od tri odigrana meča u tekućoj sezoni postigao po dva gola protiv Slavena. Dva sudara završena su s rezultatom 2:2, a Bili su u prvom delu sezone slavili u Koprivnici sa 2:0, što im se ne dešava často.

Očekuje Paulo Tramecani da njegovi momci pokažu reakciju posle poraza od Osijeka...

„Reakcija nakon poraza od Osijeka bila je onakva kakvu sam očekivao. Ekipa smo koja je dugo bila neporažena i nije naučena da gubi. Žao nam je zbog poraza jer su nam sve utakmice izuzetno bitne. Ipak, mislim da se vrednost i uspeh jednog tima ne ogleda u pozitivnim trenucima, ne vidi se kroz to koliko puta pobeđuje i postiže dobar rezultat. Vriednost jedne ekipe, njen duh i zajedništvo se vide u tome kako odigraš utakmicu nakon poraza. Znamo što nas čeka u Koprivnici. Svesni smo toga i pripremamo se da budemo spremni na sve vrste utakmica. Nema laganih utakmica jer sve ekipe imaju ciljeve koje žele da ostvare, a mi nastavljamo da razmišljamo utakmicu po utakmicu“, rekao je trener Hajduka.

HRVATSKA 1 – 30. KOLO

Utorak

17.00: (2.70) Šibenik (3.15) Gorica (2.55)

19.05: (2.80) Slaven Belupo (3.10) Hajduk (2.50)

Sreda

16.00: Lokomotiva - Varaždin

18.05: Istra - Rijeka

20.30: Osijek - Dinamo

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.