Izvor: MozzartSport.com, 08.Maj.2021, 14:40

Hrvatska: Hajduk nema pravo na kiks, Varaždinu gori pod nogama

Splićani jure četvrtu poziciji koja bi mogla da donese kvalifikacije za Konferencijsku ligu. Domaćinu preti selidba u niži rang

Iza Hajduka je još jedna loša sezona, ali plasman u Evropu nije neostvariv za tim s Poljuda. Splićani jure četvrto koje bi moglo da donese kvalifikacija za Konferencijsku ligu, novo UEFA takmičenje, ali sama pod uslovom da Dinamo pobedi Istru u finalu Kupa Hrvatske. Osijek i verovatno Gorica su obezbedili međunarodno takmičenje ovog leta, dok >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << će Hajduk da vodi bitku sa Rijekom koja ima četiri boda više.

Bili danas (17.00) gostuju Varaždinu kome gori pod nogama. Domaćin je pretposlednji, sa samo dva boda više od poslednjeplasirane Istre.

"Biće teško, radi se o veoma zahtevnoj utakmici. Ne treba da gledamo rezultate koje postižu u poslednje vrijeme. Analizirali smo ih videli da je to borbena ekipa koja dobro stoji na terenu, uravnotežena je i opasna kad joj ostaviš prostora. Očekuje nas težak posao“, rekao je trener Hajduka, Italijan Paolo Tramecani.

17.00: (3,60) Varaždin (3,30) Hajduk (2,00)

Splićani su protekle subote pobedili Rijeku na Poljudu sa 3:2, a u sredu su u zaostalom derbiju 22. kola, odigrali 1:1 s Dinamom, takođe u Splitu. U finišu sezone nekadašnji šampion Hrvatske je popravio utisak, ali i dalje visi izlazak u Evropu. Tramecani je najvio da neće mnogo menjati tim.

"Ako sve bude u redu, verujem da ćemo veoma malo da menjamo u odnosu na sastav u poslednjim utakmicama. Ako pričamo o normalnim okolnostima, nedostaje nam treninga i malo više vremena za bolje pripreme detalja. U ovom periodu smo navikli celu pripremu meča da svedemo na jedan ili dva treninga. To mi ne zadaje mnogo brige, tako radimo već neko vreme, a mislim da čak iz toga izvlačimo i neke prednosti. Prvenstveno mislim kako smo psihološki bolje spremni i koncentrisani, igrajući tako često“, zaključio je Italijan.

Ovi timovi su ove sezone odigrali tri meča, a a sva tri su domaćini pobedili. Hajduk je Poljudu slavio sa po 2:0, dok je u prvom delu HNL-a Varaždin na svom terenu bio bolji od Splićana sa 4:2.

HRVATSKA 1 – 33. KOLO

Petak

Lokomotiva Z. - Slaven 3:1 (1:1)

/Simić 25, Kačavenda 65, Pivarić 90 - Krstanović 9/

Šibenik - Istra 1:0 (0:0)

/Sahiti 48/

Gorica - Osijek 1:0 (0:0)

/Jovičić 48/

Subota

17.00: (3,60) Varaždin (3,30) Hajduk (2,00)

Nedelja

19.00: (3,30) Rijeka (3,30) Dinamo Z. (2,10)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.