Izvor: MozzartSport.com, 16.Okt.2021, 14:12

Hrvatska: Borba na Rujevici za prvo mesto

Rijeka dočekuje Dinamo u derbiju 12. kola HNL-a

Rijeka i Dinamo na Rujevici za prvo mesto HNL-a (17.05). Derbi 12. runde šampionata Hrvatske obeležiće vodeći tandem.

I dok se za Modre znalo da će u ovoj sezoni da zavise od sebe samih, lidersko mesto koje Bijeli drže svojevrsno je iznenađenje i za one okorele optimiste. Predviđali su momcima sa Rujevice lagano kaskanje za četvorkom. Da će biti iza Osijeka i tući se s Hajdukom za treće mesto. Međutim, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << trener Goran Tomić izvukao je maksimum od ove ekipe koja dočekuje Dinamo sa prve pozicije, istina uz bod i meč više od Zagrepčana. Igraju Riječani sjajno u ofanzivi, efiksni su. Međutim, i primaju golove kao na traci. Osnovna premisa ove Rijeke je dati gol više od protivnika. I očito joj dobro ide.

17.05: (3,60) Rijeka (3,45) Dinamo Zagreb (2,05)

S druge strane, Damir Krznar je muku mučio početkom sezone da bi na kraju sredio stvari i Dinamo je krenuo poznatim smerom. Pobedom u Genku 3:0 u sklopu Lige Evrope potvrdili su Modri potencijal i eventualna repriza na Rujevici idealno bi im došla uoči gostovanja Rapidu u Beču predstojećeg četvrtka.

Oba trenera muku muče s povredama. U redovima domaćina na njih se žale oba desna beka Tomečak i Braut. Sigurno neće biti štopera Galovića i Galešića, van stroja je Bušnja, a Smolčić se ovih dana borio s virusom.

Sa druge strene, Krznar je tokom pauze zbog nastupa reprezentacije ostao bez dvojice bitnih igrača. Mislav Oršić i Arijan Ademi ne konkurišu za utakmicu i to je ozbiljan udarac po ambicije Dinama.

"Ademi nosi posebnu energiju, on je snažan kohezivni faktor, ali sigurno ćemo naći zamenu. Nije floskula kad kažem da imamo 25 fantastičnih igrača koji u svakom trenutku mogu ravnopravno da konkuririšu, tako da ćemo uvek pronaći dobru alternativu", rekao je Krznar, koji je dan uoči utakmice još ostavio tračak nade oko nastupa Oršića i Franjića, ali teško da će ih gurnuti u vatru na Rujevici.

------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih?

Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

------------------------------

Što se protivnika tiče, i Krznar je naglasio njegovu snagu u navali, ali i jak karakterni faktor s kojim okreće utakmice.

"Rijeka je fantastično izvukla dve, tri utakmice u kojima je sve do završnice čak bila u rezultatskoj negativi. Znači, ima želju, volju, htenje, ima i jak ritam. Istri su Bijeli zabili šest golova, sjajni su u napadačkom delu, možda nešto malo 'šepaju' u defenzivi jer primaju dosta pogodaka. Na nama je da se nadamo da će ovaj put zadržati kontinuitet primanja pogodaka, a da će im pritom stati niz postizanja golova", zaključio je strateg Dinama.

Goran Tomić radi odličan posao s Rijekom. U Maksimiru je iznenadio, sada je red da ponove. U slučaju pobede Rijeka bi otišla na četiri boda.

"Velika utakmica. Jako bitna, ali nije ključna jer ima mnogo do kraja. Nikakve kalkulacije nam nisu na pameti. Bitno je da je atmosfera dobra uprkos povredama. Nekako smo pozitivni", ocenio je trener Rijeke u najavi utakmice.

Što se Dinama tiče, sve je jasno.

"Kvalitetna ekipa s ogromnim rosterom. S lakoćom i rutinom pobeđuje i da bismo im konkurisali moramo da bude pravi".

HRVATSKA 1 – 12. KOLO

Petak

Dragovoljac - Lokomotiva Zagreb 2:2 (1:2)

/Mioč 30, Lukić 58 - Kulenović 9, Kačavenda 17/

Subota

15.00: (1,70) Gorica (3,70) Istra (5,20)

17.05: (3,60) Rijeka (3,45) Dinamo Zagreb (2,05)

Nedelja

15.00: (5,40) Slaven (3,60) Osijek (1,70)

17.30: (3,60) Šibenik (3,45) Hajduk (2,05)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.