Hrvati ubedljivi protiv Nemaca uz povredu Lafajeta, Novicki postigao tek sedam poena

Izvor: Blic, 16.Avg.2015, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvati ubedljivi protiv Nemaca uz povredu Lafajeta, Novicki postigao tek sedam poena

Košarkaši Hrvatske pobedili su sa 80:63 (15:16, 24:11, 19:14, 22:22) selekciju Nemačke, koja će biti rival Srbije kao domaćin na Eurobasketu.

Hrvati su pre nekoliko dana u Zagrebu pobedili posle produžetka, dok su na gostovanju u Bremenu bili ubedljivi, zahvaljujući trojkaškoj seriji u prvoj i drugoj deonici.

Tek sredinom treće deonice Nemci su učinili meč zanimljivijim, no nova serija odvela je Hrvatsku na +17, zahvaljujući Stipčeviću i Tomasu. U taboru >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << gostiju povredio se Lafajet, Žorić je bio lider sa 16 poena, po 11 su postigli Rudež i Simon. Šreder je bio najefikasniji u timu Nemaca sa 19 poena uz sedam asistencija, Novicki je došao do tek sedam poena uz dva skoka, pošto su ga čuvali Šarić i Žorić, Cirbes je imao četiri poena.

U grupi B, pored Nemačke i Srbije su još Španija, Italija, Turska i Island, turnir počinje 5. septembra, kada će "orlovi" odmeriti snage sa Špancima.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.