Hrvati u strahu od Čovića, počinju patnje?!

Izvor: Sportske.net, 29.Maj.2020, 23:03

Hrvati u strahu od Čovića, ''počinju patnje''?!

Par dana posle odluke o definitivnom prekidu košarkaške sezone u ABA ligi, zanimljiva reakcija stiže iz Hrvatske.

Podsetimo, baš kao i Evroliga, ni ABA liga ove sezone neće imati šampiona, ali za razliku od elitnog evropskog takmičenja, regionalna liga će biti proširena za još dva učesnika, a to će biti Borac i Split.

Tako će >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Srbija sledeće sezone imati pet, a Hrvatska tri predstavnika u ABA ligi, ali zagrebačke ''Sportske novosti'' u svom komentaru ističu da će njihovi predstavnici Zadar, Cibona i Split biti ''u Čovićevim rukama''!?





''Regionalni košarkaški cirkus: Cibona, Zadar i Split u Čovićevim rukama'' naslov je njihovog teksta na čijem samom početku se ističe da sama činjenica da je liga proširena sa 12 na 14 klubova najavljuje ''početak patnji'' za sva tri hrvatska predstavnika.

Jer, za očekivati je da liga od 14 klubova bude aktuelna samo sledeće sezone, a da se potom vrati na 12, što znači da bi sledeće sezone iz lige ispala čak tri kluba, dok bi četvrti morao u baraž sa predstavnikom ABA 2 lige.

''U ta četiri problematična, s obzirom na budžete, vrlo je lako uvrstiti sva tri hrvatska kluba.

Stoga će do sledeće sednice skupštine ABA lige, predviđene za kraj juna, naši regionalni ligaši, kad se probude od mamurluka izazvanog velikom regijom, lobirati da ABA liga ostane s 14 članova, po mogućnosti i da se zatvori, da u najgorem scenariju ispada samo jedan, jedan ide u kvalifikacije, jer sve ostalo biće i tragičnije nego ove sezone. S puno više poniženja.






Ali, tu je gazda Čović. Imaće on razumevanja i dati im novi život. Kako bi se naslađivao činjenicom da, osim što kontroliše Zvezdu i FMP, ima u šaci i hrvatske klubove. I pione u njihovim direktorskim foteljama'', zaključuju ''Sportske novosti'', uz podsećanje na nelogičnosti u najnovijim odlukama ABA lige, jer se plasman u trenutku prekida ne računa kada su u pitanju nesuđeni šampion i klubovi koji su trebalo da ispadnu iz lige, ali se računa kada se bira ko će u Evrokup sledeće sezone, kao i ko će iz ABA 2 lige da uđe u najviši rang.

-

Takođe, naglašava se i da mnogi ljudi u telima ABA lige ne poznaju materiju koju Čović ''ima u malom prstu''.





''Prevedeno, i dalje će držati celu ligu u šahu. A šta ćemo sa skupinom naivaca u klupskim odelima naših regionalnih ligaša? Uz Cibonu i Zadar, koji već dugo klimaju na svaku Zvezdinu ideju, sada je tu i Split'', dodaje se, između ostalog, u komentaru ''Sportskih novosti''.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.