Hrvati sada znaju kako je bilo Čaviću i Srbima! Najluđi finiš Igara ih ostavio bez trećeg zlata

Izvor: MozzartSport.com, 13.Avg.2016, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvati sada znaju kako je bilo Čaviću i Srbima! Najluđi finiš Igara ih ostavio bez trećeg zlata

Damir Martin osvojio medalju ali će dugo sanjati završetak trke

Hrvatska je osvojila i treću medalju na Olimpijskim Igrama u Riju! Novo odličje zapadnim komšijama je doneo veslač Damir Martin u skifu na 2.000 metara. Osvojio je srebro ali su ga milimetri i hiljaditinke delili od zlata. U najneverovatnijem finišu dosadašnjeg dela Igara, Martin je posustao u finišu i prepustio zlatu Mejhu Drizdejlu sa Novog Zelanda. Neodoljivo je >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << podsetilo na trku Čavića i Felpsa u Pekingu…

Čudesnu trku su odveslali Martin i Drizdejl. Hrvat je sjajno krenuo, vodio je na 500 i 1.000 metara, ali je u poslednjoj četvrtini trke Novozelanđnin dodao gas i poslednji čekpoint prošao sa sekundom prednosti.

Međutim, Martin nije odustao, uložio je i poslednji atom snage i sustigao Drizdejla u finišu. Cilj su prošli zajedno sa istim vremenom i potpuno izjednačeni. U tom trenutku je bilo nemoguće oceniti ko je prvi prošao kroz cičlj. Poptuno lud foto finiš, ali je video tehnologija pokazala da je Novozelanđnin bio brži za nekoliko hiljaditinki. Bronza je pripala Ondreju Sineku iz Češke.

Hrvatima je ovo treća medalja na Igra,a, prethodno su po jedno zlato osvojili u veslanju i streljaštvu.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Hrvat stigao do srebra, a onda kolabirao

Izvor: Vesti-online.com, 13.Avg.2016

Posle dva zlata, Hrvatska je osvojila prvo srebro u Riju. Drugi na Olimpijskim igrama bio je vesLač Damir Martin. On je u finalnoj trci u skifu za "dlaku" bio sporiji od Novozelanđanina Drajzdela...Oni su u cilj ušli u isto vreme, ali je dodatnim pregledom zlatna medalja dodeljena 37-godišnjem...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.