Hrvati podigli buru zbog lopte, tvrde da je na njoj srpski simbol

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Maj.2023, 18:01

Hrvati podigli buru zbog lopte, tvrde da je na njoj srpski simbol

Četiri ćirlična "S" sporna

Košarkaši Borca iz Čačka uspeli su da ostanu u ABA ligi, pošto si u majstorici za opstanak savladali Helios (97:67). Srbija će tako i naredne sezone imati pet klubova u najjačem regionalnom takmičenju.

Jedan portal iz Zadra je na utakmici Borca i Heliosa primetio "sporan detalj", te su objavili tekst u kome se osvrću na to da je neko na košarkašku loptu napisao simbol srpstva.

Pod parolom "skandal", objašnjava >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se da je "klub koji igra u dvorani kraj Morave u dve domaće utakmice sa Slovencima igrao s loptom na kojoj je ćirilicom neko napisao 'CCCC', što u prevodu znači "Samo sloga Srbina spašava".

Tim povodom kontaktirali su i Marka Ivanović, predstavnika Borca iz Čačka.

- To je neko obeležio loptu koja je za igru, igrači ili ekonom to napišu olovkom. Ovo nema nikakvog značaja! Neke lopte su obeležene sa slovima X, a neke ovako, inače, nisam ni primetio što piše. Kažem vam, igrači ili ekonom to obeleže da se zna koja je lopta za utakmicu. Videću je li natpis znači Srbija, nemam pojma, znam da ima oznaka s X, ali te sa CCCC nisam vidio jer sam ovih dana imao obaveza, ali pogledaću. Moram reći da mi sa Zadrom imamo dobre odnose, nemojte brinut - poručio je Ivanović za pomenuti mediji iz Zadra.

Pogledajte kako izgleda Tamara, supruga Slavka Vraneša

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.