Hrvati krenuli sa dna – pobeda protiv Iraca u pretkvalifikacijama za Evrobasket

Izvor: B92, 19.Jul.2023, 21:42

Hrvati krenuli sa dna – pobeda protiv Iraca u pretkvalifikacijama za Evrobasket

Hrvatska košarkaška reprezentacija pobedila je Irsku 89:49 u Opatiji, na susretu pretkvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2025. godine.

Najefikasniji u pobednčom sastavu bili su Toni Perković sa 17, Roko Badžim sa 15, Roko Prkačin sa 14 i Danko Branković sa 11 poena.

Kod Irske, istakli su se Nik Kvin sa 12 i Lorkan Marfi sa devet poena.

Hrvatska naredni meč igra protiv Luksemburga 22. jula, a ponovo će imati prednost domaćeg parketa, potom 29. igraju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Dablinu, a 2. avgusta u Luksemburgu.

Hrvatska se nalazi u grupi sa Irskom i Luksemburgom, a samo će prvoplasirana ekipa ostvariti plasman u narednu fazu što će reći da izabranici selektora Josipa Sesara nemaju pravo na kiks.

Sistem je takav da svako igra sa sviakim po dva puta, kod kuće i na strani, a čitav ovaj mini turnir bitće odigran do 5. avgusta.

Hrvati tako maltene od samog dna lestvice evropske košarke kreću u borbu za Evrobasket.

Sesar će za ove mečeve računati na sledeće igrače:

Borna Kapusta, Lovro Gnjidić, Goran Filipović, Mate Kalajžić, Toni Perković, Roko Badžim, Luka Krajinović, Mateo Drežnjak, Lovro Mazalin, Renato Serdarušić, Roko Prkačin, Dario Drežnjak, Leo Menalo, Danko Branković, Antonio Vranković, Krešimir Ljubičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.