Hrvati još zeleni za Francuze – perfektni Lesor, Hezonja i Smit igrali sami

Izvor: B92, 23.Feb.2024, 23:41

Hrvati još "zeleni" za Francuze – perfektni Lesor, Hezonja i Smit igrali "sami"

Hrvatska košarkaška reprezentacija izgubila je na gostovanju u Francuskoj na startu kvalifikacija za Eurobasket rezultatom 73:61.

"Trikolori" su opravdali ulogu favorita, vodili su u većem delu utakmice i zasluženo stigli do prve pobede u grupi u kojoj su još Kipar i BiH.

BiH je ranije danas deklasirala Kiprane koji će, kao jedna od četiri selekcije iz države domaćina, ugostiti ekipe na narednom Eurobasketu.

To znači da će se Francuzi, Hrvati >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i BiH "pobiti" za preostala dva mesta koja vode na kontinentalni šampionat.

Kako je krenulo, Hrvatska i BiH će voditi prelomne bitke za prolaz na Evropsko prvenstvo, pošto Francuzi oko toga ne bi trebalo da imaju brige.

To su pokazali i ovom autoritativnom pobedom i njome nagovestili da će se za sve pitati u ovoj grupi.

Ekipa Vensana Kolea je, osim u prvoj deonici, vodila sve vreme - maksimalno 15 razlike (59:44) koliko je bilo na početku poslednje deonice.

Hrvatska jednostavno nije uspela da nadoknadi toliki minus protiv jačeg i iskusnijeg rivala, na kraju krajeva i velikog favorita u ovom odmeravanju snaga.

Savršenu utakmicu za pobednički tim odigrao je Matijas Lesor koji je bio bez promašaja iz igre (3/3) i bez promašaja sa penala (4/4).

Meč je završio sa 10 poena.

Luvavu-Kabaro je bio najefikasniji kod Francuza sa 15 poena, Matju Strazel je imao 12, Geršon Jabusele doprineo je pobedi sa 11.

U taboru Hrvata prednjačio je Mario Hezonja koji je bio i najefikasniji akter meča sa 22 poena.

Uz njega, Francuzima je najače parirao košarkaš Partizana Džejlin Smit sa 13 poena, dok je sledeći najefikasniji igrač u poraženom timu bio Toni Nakić sa šest poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.