Hrvati bolji od Islanda, Makedonci od Japana

Izvor: RTS, 11.Jan.2019, 21:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvati bolji od Islanda, Makedonci od Japana

Rukometne selekcije Hrvatske i Makedonije ostvarile su pobede u prvom kolu na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj i Danskoj. Hrvatska u derbiju Grupe B savladala Island 31:27, dok su Makedonci, u okviru iste grupe, bili bolji od Japana 38:29.
Hrvatska i Makedonija pobedama su počele učešće u Grupi B na >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Svetskom prvenstvu koje se održava u Nemačkoj i Danskoj.

Hrvatska je u derbi meču savladala Island sa 31:27, a osam pogodaka postigao je Luka Stepančić. U timu Islanda istakao se Palmarson sa sedam pogodaka.
U okviru iste grupe, Makedonija je savladala tim Japana sa 38:29. Kiril Lazarov postigao je osam golova, Dejan Manaskov sedam, dok je u timu Japana Vatanabe postigao pet pogodaka.
U okviru Grupe C, Austrija je savladala ekipu Saudijske Arabije sa 29:22.
U Grupi D, Angola je bila bolja od Katara 24:23, dok su Argentina i Mađarska igrale nerešeno 25:25.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SP: Hrvatska do pobede uz puno muke i preokreta

Izvor: B92, 11.Jan.2019

Rukometaši Hrvatske pobedili su Island sa 31:27 na startu Svetskog prvenstva u Nemačkoj i Danskoj...Hrvati, koji su u ovaj duel ušli kao favoriti, imali su dosta problema da savladaju Islanđane, ali su na kraju ipak prelomili utakmicu...Prvi pad Island je doživeo na kraju prvog poluvremena, kada...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.