Hrvat zadivio na NCAA debiju: Pretvorio se u Vembanjamu VIDEO

Izvor: B92, 23.Jan.2024, 14:07

Hrvat zadivio na NCAA debiju: "Pretvorio se u Vembanjamu" VIDEO

Hrvatski košarkaš Zvonimir Ivišić (20) impresionirao je na svom debiju u NCAA ligi.

Već nakon prve utakmice za Kentaki Vajldketse mnogi ga vide naredne godine u NBA ligi.

Ivišić je zbog administrativnih razloga propustio prvih 16 utakmica sezone Kentukija.

A na debiju protiv Džordžija Buldogsa (105:96) Ivišić je za 16 minuta postigao 13 poena (5/7 iz igre) uz pet skokova, tri blokade te po dve asistencije i ukradene lopte.

"Mislio sam >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da će odigrati nekoliko minuta, tek toliko da oseti parket i možda postigne koš. Umesto toga, on je ušao u igru i pretvorio se u Viktora Vembanjamu", rekao je čuveni trener Džon Kalipari.

Iako je visok 219 centimetara, pogodio je tri od četiri šutirane trojke, te nije čudo da su ga već proglasili "novim Kristapsom Porzingisom".

Mnogi navijači Kentakija već sada žale što Ivišića neće gledati sledeće sezone u dresu Vajldketsa

"Već sada je spreman da bude u prvom krugu NBA drafta, a ako ovako nastavi, ovog leta će biti među prvih pet pikova", uvereni su navijači Kentakija.

Ivišić je pre odlaska u NCAA dve sezone igrao za crnogorski Studentski centar u ABA ligi, a iako je imao pravo da igrati za BiH, jer je rođen u Vitezu, odlučio se za Hrvatsku.

Posebno se pamti njegov nastup protiv Partizana prošlog maja u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.