Hrvat u RB kupu novajlija

Izvor: B92, 17.Okt.2014, 11:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvat u RB kupu novajlija

Mladi hrvatski motociklista Martin Vugrinec izborio je plasman u Red Bul kup novajlija, koji predstavlja najbolji korak do Moto GP šampionata.

Red Bul kup novajlija mnogi vide kao poslednju stepenicu pred Svetski šampionat, tačnije Moto3 kategoriju.

U tom takmičenju se voze motori do 125 kubika, a šampionat se vozi paralelno sa većinom evropskih rundi Moto GP šampionata.

Vugrinec je prvi motociklista sa ovih prostora koji će učestvovati u Kupu novajlija, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji je pokrenut 2007. godine, a to je uspeo kroz kvalifikacije koje su se vozile u Španiji. 15-godišnji motociklista, koji se takmičio i na pojedinim trkama šampionata Srbije, uspeo je da se izbori za svoje mesto u konkurenciji 109 vozača.

Do sada, šampioni Kupa novajlija između ostalih su bili i Johan Zarko, Jakub Kornfel, Lorenco Baldasari i Karel Hanika. Španac Horhe Martin je ovogodišnji šampion i on će se se sledeće godine takmičiti u Moto3 kategoriji.

Sezona svake godine broji osam rundi, uglavnom se voze dve trke tokom trkačkog vikenda, a domaćini Kupu novajlija su Heres, Muđelo, Asen, Zahsenring, Brno, Silverston, Mizano i Aragon.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.