Hrvat menja Srbina

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Feb.2024, 16:01

Hrvat menja Srbina

Rano ispadanje na kontinentalnom prvenstvu razlog smene.

Hrvatski stručnjak Branko Ivanković postao je novi selektor fudbalera Kine, umesto Srbina Aleksandra Jankovića koji je nedavno dobrio otkaz.

- U sklopu priprema za nastavak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2026. godine Fudbalski savez je posle procene stručnjaka odlučio da angažuje Ivankovića za novog selektora reprezentacije - navedeno je u saopštenju FS Kine.

Ivanković (69) će na klupi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Kine debitovati u martu protiv Singapura u meču kvalifikacija za Mondijal 2026. godine. Ivanković je već ranije radio u Kini, kao trener Šandonga je bio šampion 2010. godine.

Na Azijskom kupu nacija, gde Kina nije prošla grupnu fazu, zbog čega je Janković smenjen, Ivanković takođe nije prošao grupu predvodeći reprezentaciju Omana.

Hrvat je ranije bio i selektor Irana, a između ostalih klubova vodio je i zagrebački Dinamo, Rijeku, nemački Hanover...

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.