Izvor: MozzartSport.com, 20.Okt.2020, 19:52

Hrabri Mornar odolevao sa devetoricom ali nije izdržao

Barani poraženi u Francuskoj

Odolevao je Mornar koliko je mogao, ali nije izdržao.

Barani su zabeležili drugi poraz u Evrokupu. Francuski Levaloa je bio bolji na svom terenu u meču četvrtog kola prve faze – 78:65.

Mornar je bio žestoko oslabljen pošto je utakmicu odigrao sa samo devetoricom igrača. U odnosu na nedavni meč u ABA ligi protiv Zvezde, nedostajali su Bjelica, Vranješ i Nidam. Prva dvojica su imali stomačni virus, dok je >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Nidam danas bio pozitivan na današnjem testu na COVID-19. Vrlo bitni igrač za tim trenera Mijaila Pavićevića

I pored velikog hendikepa, Mornar se hrabro borio protiv domaćeg tima. Iako je Levaloa u nekoliko navrata tokom prvog poluvremena stekao maksimalnu prednost od devet poena prednosti, crnogorski tim se nije predavao i nije dozvolio domaćinu da se odlepi. Do poluvremena je Mornar smanjio zaostatak na šest poena zaostatka (39:33).

Ipak, loš početak drugog poluvremena je koštao Mornar poraza. Levaloa je ekspresno stigao do 15 poena razlike (50:35) i do kraja je kontrolisao rezultat iako su Barani u finišu trećeg kvartala prišli na samo tri poena zaostatka.

Amerikanac Rob Grej je bio najefikasniji u timu domaćih sa 16 poena, dok je zimbabveanski centar Vitalis Čikoko ubacio 14 poena uz osam skokova. Džejkob Pulen je bio najbolji u gostujućem timu sa 22 poena, ali je u svom stilu šutirao 8/15 iz igre i imao pet izgubljenih loptu. Ajzea Vajthed je posle slabe igre protiv Zvezde ubacio 18 poena, ali uz 6/16 iz igre.

Mornar ima skor od po dve pobede i poraza, a u sledećem kolu ga čeka lokalni derbi u Baru protiv Budućnosti.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.